Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Najväčší rómsky festival po ročnej pauze opäť prichádza do Bratislavy
Zdielať na

Najväčší rómsky festival po ročnej pauze opäť prichádza do Bratislavy

Zdroj: noviny.sk/Gypsy Fest

BRATISLAVA / Gypsy Fest po ročnej korona pauze, opäť prináša do hlavného mesta exkluzívne koncerty špičkových rómskych umelcov. 14. ročník medzinárodného festivalu sa uskutoční od 02. do 03. septembra na Hlavnom námestí.

Gypsy Fest v piatok otvorí jediné rómske profesionálne divadlo, ktoré na Slovensku máme. Avizuje, že na najväčší rómsky festival prichádza s programom To najlepšie od Romathanu.

Headlinerom tohto dňa je nemecký spevák Ricardo Kwiek, ktorý má fanúšikov na takmer všetkých kontinentoch. "Pre Gypsy Fest si pripravil exkluzívny koncert pretože po dlhých rokoch vystúpi práve v Bratislave so živou kapelou,“ povedal riaditeľ festivalu Jozef Šivák.

Sobota bude patriť českej obľúbenej formácii Imperio a jej programu s názvom Romano kheľiben. Lákadlom tohto dňa je zase Patrik “Rytmus“ Vrbovský, ktorý vystúpi na festivale po prvý raz so svojou vlastnou show. Na pódiu bude kapelou O poštaris Band, ktorú odborníci označujú za najlepšiu skupinu v Československu.

Festival finančne podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín a Bratislavský samosprávny kraj.

Gypsy Fest patrí k štyrom najväčším rómskym festivalom na svete

Od roku 2008 hostil viac ako 300 umelcov zo 17 krajín sveta. Napríklad z Indie, Brazílie, Argentíny či Švédska. Za uplynulých trinásť rokov bolo súčasťou festivalu 40 sprievodných podujatí a 13 televíznych záznamov. O festivale v minulosti informovala aj spravodajská televízia CNN.

Najčítanejšie správy