Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V Strážovských vrchoch útočil medveď. Napadol lesného projektanta, spôsobil mu vážne poranenia
Zdielať na

V Strážovských vrchoch útočil medveď. Napadol lesného projektanta, spôsobil mu vážne poranenia

DOMANIŽSKÁ HUTA / V katastri obce Domanižská Huta v Strážovských vrchoch útočil medveď. Lesného projektanta šelma zúrivo hrýzla. Keď ho medveď zvalil na zem, muž už rezignoval a prestal sa brániť, pretože si myslel, že prišiel jeho koniec.

"V tom procese toho útoku som nechcel veriť, že sa to stalo mne. Myslel som si, že zomriem," hovorí napadnutý muž Ondrej Škorňa. Ondrejov kolega celý útok počul vo vysielačke. "Najskôr som počul medveďa revať a potom chlapa kričať o život," hovorí kolega Tomáš Eštok,

Ondrej (39) nemal proti statnému medveďovi žiadnu šancu a sprej proti medveďovi ani nestihol vytiahnuť. Pred rozzúrenou šelmou cúval. "Ja som sa dal na útek, o chvíľu ma dohonil, ja som sa obrátil, bránil som si rukami tvár, dohrýzol mi pravú ruku, zlomil mi palec, spadol som na zem a ešte ma uhryzol do pravého stehna," hovorí ďalej Ondrej Škorňa. K útoku došlo približne 500 metrov vzdušnou čiarou od prvých rodinných domov a v lokalite, kde bežne chodia aj malé deti.

Jeden zo zamestnancov sa s medvedicou stretol aj pred mesiacom ešte bližšie k obývanej časti pri strelnici. Vtedy mu pomohol krik. "Kým medveď nezíska rešpekt pred človekom a nebude človeka pokladať za predátora, tak budú tieto útoky pokračovať," informuje Alojz Kaššák z poľovníckej komory. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy