Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Slovensko dostane milión eur na úhradu nákladov na COVID preukazy
Zdielať na

Slovensko dostane milión eur na úhradu nákladov na COVID preukazy

Archívna reportáž

BRATISLAVA  / Európska komisia uhradí v rámci projektu SK-EU DCC členským štátom náklady na vydávanie digitálnych COVID preukazov EÚ. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský podpísal zmluvu o grante pre viacerých príjemcov. Na základe nej Slovensku pridelia finančné prostriedky vo výške jeden milión eur. V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor ministerstva zdravotníctva.

Ministerstvo zdravotníctva prebralo rolu koordinátora projektu núdzovej pomoci Európskej únie, z ktorého budú financie vyplatené. Riadi projektové konzorcium a vyjednáva s Európskou komisiou úkony súvisiace s poskytnutím grantu na úhradu nákladov na COVID preukaz.

Digitálny COVID preukaz EÚ slúži ako dôkaz očkovania proti ochoreniu COVID-19, absolvovania testu s negatívnym výsledkom, alebo prekonania choroby. Doklady začali platiť 1. júla 2021. Preukazom je možné preukázať sa na Slovensku aj v zahraničí. O vydanie preukazu je možné požiadať prostredníctvom webovej stránky Národného centra zdravotníckych informácií.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy