Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muža v bolestiach podľa manželky nechceli hospitalizovať. Nemocnica tvrdí, že nič nezanedbala
Zdielať na

Muža v bolestiach podľa manželky nechceli hospitalizovať. Nemocnica tvrdí, že nič nezanedbala

NITRA / Dlhé hodiny strávila pani Zuzana z Veľkého Zálužia v nemocnici so svojím 60-ročným manželom. Aj napriek tomu, že na urgentnom príjme hospitalizáciu jej mužovi v bolestiach odporučili, priamo na oddelení už mali iný názor a odmietli ho prijať. Poslali ho domov a nasledoval víkend utrpenia s horúčkami. Fakultná nemocnica v Nitre sa bráni, že nič nezanedbali.

"Také bolesti, odpadával, nevedel sa ani pohnúť," povedala manželka Zuzana. Pán Juraj mal náhle problémy s umelým kĺbom, cez týždeň dostával infúzie.

Prišiel víkend a stav sa mu zhoršil natoľko, že manželka zavolala záchranku. "O 15 hod ho zobrali na urgent a do 11 večera mu robili vyšetrenia zistili, že má zapálený kĺb," opísala postup manželka. Lekár na urgentnom príjme odporučil pre pacienta hospitalizáciu. Po príchode na traumatológiu však manželia zažili šok. "Pacient nemôže byť hospitalizovaný, nemá akútny stav. Ja hovorím ja sa nepohnem on je v silných bolestiach vy musíte pomôcť," povedala Zuzana. Nedokázal sa ani pohnúť, a problém bol, ako ho dostať domov o tretej hodine ráno. Prevoznú sanitku mali k dispozícii, no samotný sanitár by muža doma vyložiť nedokázal. "3 hodiny ležal na prievane v zime, ja som bola v krátkom rukáve zmrznutá do 6 rána," konštatovala Zuzana.

Po mnohých telefonátoch sa žena spojila s rodinou, a tá pomohla. Po pár hodinách však skončili v nemocnici opäť a situácia sa zopakovala - muža hospitalizovať odmietli, s tým, že má prísť v pondelok do ambulancie. Podľa manželky trvali na tom, že stav nie je akútny. "My sme mysleli, že je koniec odmietal stravu horúčku dostal a povedali, že v sobotu nedeľu nič nedoriešim, tak som čakala do pondelka rána," povedala manželka. "Pacientovi bola počas víkendu plnohodnotne poskytnutá zdravotná starostlivosť na základe viacerých vyšetrení si jeho stav nevyžadoval akútnu hospitalizáciu," reagovala hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

Po príchode do ambulancie v pondelok ráno muža konečne v nemocnici hospitalizovali. "Toho času je pacient už po kontrole hospitalizovaný na klinike úrazovej chirurgie v operačnom riešení," informovala hovorkyňa. Vyšetrenia podľa manželky ukázali, že muž mal zápal okolo umelého kĺbu. Navyše hovorí, že počas toho, ako ho neustále prekladali, sa kĺb vykĺbil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy