Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bratislavská ZOO má smelé plány. Chce byť kontaktnejšou
Zdielať na

Bratislavská ZOO má smelé plány. Chce byť kontaktnejšou

BRATISLAVA / Bratislavská zoologická záhrada chystá zaujímavú zmenu - plánuje byť viac kontaktná. Nové vedenie totiž nechce, aby sa návštevníci len pozerali cez sklo a čakali, čo uvidia. Odvážlivci si prídu na svoje - dostanú sa do priameho kontaktu s obľúbeným zvieratkom. Teda, pokiaľ to nebude tiger či medveď. V takom prípade by to mohol byť problém.

Bratislavská zoo je v kopcovitom teréne, s tromi mikroautobusmi sme sa na najvyšší kopec dostali v priebehu pár minút. Novinku v podobe kyvadlovej dopravy ocenia najmä tí starší.

A ak vás zaujme cestou jedno z mnohých zvierat, nosorožec či párnokopytník, stačí požiadať o zastavenie a vychutnať si ich môžete už aj bez oplotenia. Na jeseň by sa voľné na lúke mohli pohybovať v bratislavskej ZOO celé stáda. Riaditeľka chce len to, čo videla v USA, či v iných krajinách priniesť aj na Slovensko. Podľa nej je oveľa zaujímavejšie pozerať sa na chodiace tučniaky po chodníku ako na medveďa v malej ohrade za sklom.

Bratislavská zoo sa v najbližšom období postupne zmodernizuje, pozerať sa na zvieratá za sklom je vraj už zastaralé. "Medveďovi vytvoríme nové teritórium, ja hovorím vrátime ho do lesa a na začiatok ZOO by mohli ísť tučniaky s veľmi veľkým teritóriom. Kúsok Afriky farebnej prinesieme hneď na začiatok, kde chodí najviac ľudí," hovorí riaditeľka ZOO v Bratislave, Júlia Hanuliaková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy