Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ženu na prechádzke so psom vystrašil a zranil medveď
Zdielať na

Ženu na prechádzke so psom vystrašil a zranil medveď

LIPTOVSKÉ KĽAČANY (OKR. LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ) / Obyčajná prechádzka so psom sa takmer skončila tragédiou. Ženu z Liptovských Kľačian vystrašil medveď a zranil ju. Napriek tomu, že starosta všetko ohlásil zásahovému tímu, do dediny nikto z tímu neprišiel.

"Keď som ležala na zemi, tak mi prebehlo mysľou, či to bude bolieť, keď sa do mňa zahryzne. Myslela som, že tam zomriem. Na ruku sa mi postavila labou." Takto opisuje okamih žena, ktorý pre ňu trval večnosť. Všetko to začalo tak, že cyklistka zbadala medveďa desať metrov od seba. "Medvedica hneď po mne vyštartovala, ja som rýchlo zišla z bicykla dole a ľahla si na trávu. Labou mi stupila na ruku," opísala napadnutá žena. Ženu možno zachránilo aj to, že keď jej medvedica stupila na ruku, ostala pokojná. Po chvíli prišiel jej pes, ktorý medveďa odohnal.

"Bol to aj pre mňa šok, že k takémuto niečomu došlo, toto bol pravý obed, kedy ju medveď atakoval. Nemyslím si, že to bolo vyprovokované z jej strany, šla na bicykli po ceste, ktorá je využívaná na cykloturistiku," vyjadril sa starosta Ján Hollý.

O útoku zvieraťa informovali aj v obecnom rozhlase

"Tá zver je početná. Pokiaľ nebudeme regulovať jej početnosť, bude sa to zhoršovať a nechcem predbiehať, aby to neskončilo ako v Lužnej," dodal starosta. Ochranári v tomto čase vyzývajú k opatrnosti. "V tomto období ešte stále prebieha medvedia ruja. Samice si strážia svoje mláďatá pred dospelými samcami, ktoré pre získanie medvedice zvyknú mláďatá usmrtiť," vyjadrila sa manažérka pre komunikáciu ŠOP Kristína Bocková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy