Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V prípade sexuálneho zneužívania v tábore Chachaland vypovedali prví svedkovia i poškodená
Zdielať na

V prípade sexuálneho zneužívania v tábore Chachaland vypovedali prví svedkovia i poškodená

BRATISLAVA / Chodila k nemu prespávať na izbu a praktikanti vedeli aj o ich intímnych zážitkoch. V kauze sexuálneho zneužívania v letnom tábore Chachaland prehovorili prví svedkovia, aj poškodená. Kým obžalovaný Roman Paulíny vinu odmieta, dnešné výpovede mu nepomáhajú.

Mala len trinásť, on bol štyridsiatnik. Chodila k nemu do letného tábora, teraz sa stretli v súdnej sieni. Katarína Danová tvrdí, že ju ešte ako maloletú sexuálne zneužíval televízny režisér a zároveň organizátor známeho tábora Chachaland Roman Paulíny. Počas jej výpovede musel odísť.

"Je to pre ňu traumatizujúca skutočnosť, opakovane ju to viktimizuje, sudca nám vyšiel v ústrety a obžalovaného vylúčil," povedal obhajca. O svojej skúsenosti verejne prehovorila až po rokoch, podstúpila aj terapiu. Dnes sa ale s nami nechcela rozprávať. Vzťah Romana Paulínyho s vtedy 14 - ročnou Katarínou bol podľa svedkov, ktorí dnes vypovedali, v tábore verejným tajomstvom. Napríklad, na diskotéke ju mal pri tanci držať za zadok, podľa jednej zo svedkýň dokonca uňho niekoľkokrát prespala na izbe. "Jedna vec, ktorá mi utkvela v pamäti až dodnes, lebo ma to neskutočne znechutilo, dvaja praktikanti sa bavili o sexuálnom vzťahu obžalovaného a poškodenej," vypovedal jeden zo svedkov. "Z toho, čo mi Katka rozprávala vyplývalo, že mali medzi sebou partnerský vzťah so všetkým," uviedla svedkyňa, kamarátka K. Danovej. V stretnutiach pokračovali aj po návrate z tábora. No kým Paulíny tvrdí, že Kataríne iba nezištne pomáhal a za celou kauzou je snaha zničiť tábor, ďalšia svedkyňa hovorí, že sa v spoločnosti chválil ich mileneckým pomerom. "Zrejme z vďačnosti alebo neviem čoho, bola ku mne milá, ale skôr to vyzeralo tak, že sa dievča, ako to už býva, zaľúbilo," vyjadril sa Roman Paulíny. "On sa tam v podstate chvastal, že dokáže vyvolať pocity, že to dievča malo až motýliky v bruchu, a že dokázal 14 - ročnej spraviť 13 orgazmov," reagovala svedkyňa. Najbližšie pojednávanie bude až v septembri, vypovedať by mali aj vedúci tábora.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy