Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kuriózny prípad krádeže: Niekto ukradol kovové schody, ktoré boli zabetónované
Zdielať na

Kuriózny prípad krádeže: Niekto ukradol kovové schody, ktoré boli zabetónované

VRANOV NAD TOPĽOU / Vranovskí policajti majú na stole kuriózny prípad. Niekto odrezal a ukradol kovové schody, ktoré boli navyše zabetónované. Polícia teraz rieši prípad, v ktorom začala trestné stíhanie za dva skutky. Jedným z nich je krádež, druhým porušovanie domovej slobody.

"Ráno príde vnuk a hovorí, že dedo, dedo, chýbajú nám schody," hovorí oznamovateľ krádeže Ladislav Čonka. Domáci boli akurát na rodinnej oslave. Keď odchádzali z domu ešte kovové zabetónované schody stáli na svojom mieste. Že zmizli, si všimli až na druhý deň.

Na mieste, kde stáli schody navyše pribudla časť plota. Stĺpiky a pletivo boli hodené tam, kde stáli kedysi schody. Tie zmizli takmer bez stopy. Ostali po nich len odrezané časti, ktoré boli zabetónované. "Zlodej najskôr poškodil oplotenie rodinného domu a potom odrezal kovové schody, ktoré boli zabetónované v zemi a odniesol si ich so sebou," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová. 

Pri podivnej krádeži, keď ešte došlo aj k zničeniu plota medzi dvomi susedmi sa pán Ladislav netajil podozrením, že by to mohlo byť dielo suseda, s ktorým sú dokonca rodina. Pán Ladislav tvrdí, že schody aj pozemok sú jeho. "Bolo to 4.4.1979 vydané stavebné povolenie na garáže," povedal Ladislav Čonka.

Za susedmi sme sa vybrali s kamerou. Tak ako pán Ladislav sa netajil tým, že má podozrenie, oni sa netajili tým, že niečo o ukradnutých schodoch vedia. "Ja vravím, že nikto nič neukradol, nikto nič neukradol. Schody sú naše,"  reagoval sused oznamovateľa. 

"Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vranove nad Topľou začal trestné stíhanie pre prečin porušovanie domovej slobody spáchaného v súbehu s prečinom krádeže," uviedla hovorkyňa Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy