Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ničivý požiar haly v Jasenove: Polícia stále nenašla vinníka
Zdielať na

Ničivý požiar haly v Jasenove: Polícia stále nenašla vinníka

HUMENNÉ / Státisícové škody na majetku a v nasadení života desiatky hasičov. Hoci vyšetrovanie potvrdilo, že za požiarom haly na výrobu papiera v Jasenove je úmyselné podpálenie, do väzenia za to nikto nepôjde. Policajtom sa ani po mesiacoch vyšetrovania nepodarilo identifikovať páchateľa.

​Policajti v prípade viedli trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci. Na mieste zasahovalo niekoľko dní 50 profesionálnych aj dobrovoľných hasičov. "Hasičská jednotka bola privolaná k požiaru výrobnej haly, po príchode už bola celá hala v plameňoch. Výroba bola zameraná na spracovanie papiera," informuje Radoslav Tovarňak, veliteľ zásahu.

V budove boli tlejúce baly papiera, pričom váha jedného predstavovala viac ako 700 kilogramov. Dostať ich von s pomocou ťažkej techniky nebolo možné hneď. "Vzhľadom k tomu, že strop je narušený, techniku nebudeme púšťať dovnútra. Môže dôjsť aj k prepadnutiu strechy, konštrukciu monitorujeme neustále, snažíme sa na streche pracovať s čo najmenším počtom ľudí," dodáva Robert Bovan, veliteľ zásahu HaZZ Humenné. 

Nenašli vinníka

Príčinu vzniku požiaru zisťovali znalci z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR, no vyšetrovanie ukončili. Potvrdili, že k požiaru došlo cudzím zavineným a že oheň spôsobil neznámy páchateľ. V hale na lisovanie papiera zhorela okrem iného aj výrobná linka. Škoda sa podľa polície vyšplhala na 600-tisíc eur. Hoci zákon stanovuje trest odňatia slobody až na desať rokov, v tomto prípade nebude potrestaný nik.

"Trestné stíhanie bolo v tomto prípade prerušené. Počas vyšetrovania sa nezistili skutočnosti oprávňujúce vykonať trestné stíhanie proti určitej osobe," dodáva Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Policajtom sa nepodarilo zistiť, kto požiar spôsobil. Objekt bol pritom monitorovaný aj kamerami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy