Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovenskí výtvarníci výstavou v Londýne pomôžu Ukrajine
Zdielať na

Slovenskí výtvarníci výstavou v Londýne pomôžu Ukrajine

BRATISLAVA, LONDÝN / Britská metropola sa stane dejiskom unikátneho projektu, ktorého cieľom je pomôcť ľuďom z vojnou zmietanej Ukrajiny. Pod patronátom českej a slovenskej školy Okénko spolu s výtvarníčkami Terezou Buškovou a Luciou Húskovou budú v Londýne vystavené diela 25 popredných českých a slovenských umelcov.

Ich výtvory sa však ešte predtým dostanú do charitatívnej online aukcie, ktorá potrvá od 15. do 22. mája 2022, keď dražba vyvrcholí na pôde českého veľvyslanectva v londýnskej štvrti Kensigton.

Súčasťou slávnostného vyvrcholenia tejto výnimočnej akcie bude výstava nielen vydražených diel, ale tiež prezentácia výtvarnej tvorby detí, ktoré sa známymi umelcami inšpirovali. Osobnú účasť prisľúbili aj niektorí umelci ako Patrik Antczak, Veruška Bobeková, Alex Brychta, Šárka Radová, Zuzana Lukáčová či kurátorka moderného umenia Katarína Bajcurová zo Slovenskej národnej galérie. Výťažok z tejto výnimočnej akcie bude venovaný na pomoc Ukrajine, konkrétne na projekt nadácie Človek v núdzi SOS Ukrajina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy