Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Tínedžeri päsťami a nohami napadli nič netušiaceho muža
Zdielať na

VIDEO: Tínedžeri päsťami a nohami napadli nič netušiaceho muža

KOŠICE / Medzi obyvateľmi košického sídliska zarezonoval otrasný prípad, na ktorom sa údajne mali zúčastniť žiaci základnej školy. Päsťami a nohami napadli nič netušiaceho muža. Agresívni chlapci si z toho urobili aj záznam, ktorý obišiel sociálnu sieť a napokon sa dostal do rúk policajtov. Na povrch postupne "vyplávalo" aj ich ďalšie vyčíňanie. Upozorňujeme, že reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Hrôza v košických uliciach. Bitka muža stojaceho na autobusovej zastávke, zvuk silných kopancov a úderov sa rozlieha celou ulicou. Vlastnou videotvorbou sa tínedžeri pochválili medzi kamarátmi. A tak sa ocitlo na sociálnych sieťach. "Protiprávne konanie polícia odhalila počas monitorovania sociálnych sietí v Košiciach a intenzívne vo veci koná," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach, Jana Mesárová. 

Vyzerá to tak, že k obeti podišli, oslovili ju a bezhlavo začali konať. Na svoj krvavý filmársky záber sa dokonca pripravili a telefón opreli o sídliskovú konštrukciu. Vyzerá to tak, že tínedžeri napadli bezbranného a čakajúceho muža len tak bezdôvodne. "Toto sa mi vidí, že to ďaleko presahuje hranice bežného pubertálneho správania a potom musia zasiahnuť represívne zložky. Žiadna iná pomoc neexistuje," reagovala psychiatrička Danica Caisová. Momentálne pátrajú po obeti týchto tínedžerov. Nie je vylúčené, že popri vyšetrovaní prídu aj ich ďalšie skutky, ktoré presahovali medze zákona. 

Od zverejnenia nahrávky na sociálnych sieťach nás okamžite začali kontaktovať desiatky obyvateľov sídliska. Údajne 15 a 16- ročných spoznali. Medzi nimi aj mamička chlapca, ktorý sa v minulosti stal ich obeťou. "Napádali deti v sídlisku KVP, aj ich vydierali a pýtali si od nich peniaze," povedala mama vydieraného chlapca. "Bál sa chodiť do obchodu, so psom chodil len okolo bloku lebo sa bál, že títo chlapci sa mu stále vyhrážali, že dostane bitku," vyjadrila sa mama. "Deti, ktoré sú takýmto spôsobom prenasledované, to obyčajne rodičom nepovedia. Boja sa to doma povedať," konštatovala psychiatrička. Vraj sa zameriavali na deti, ktoré žili iba s matkami a podľa svedkyne údajne mali napadnúť aj jednu z nich. "Viem o veľa prípadoch, kde mali problém. Dokonca aj kamarátovej mame boli vyklopávať na byt. Kopali do dverí, aj jej ublížili niekoľkokrát," reagovala mama vydieraného chlapca. 

"Nie je vylúčené, že po vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov a vykonaní všetkých úkonov smerujúcich k zisteniu totožnosti osôb zachytených na videozázname dôjde k zmene právnej kvalifikácie," uviedla hovorkyňa Jana Mesárová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy