Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V prípade bývalého starostu Marianky obžalovaným hrozia doživotné tresty
Zdielať na

V prípade bývalého starostu Marianky obžalovaným hrozia doživotné tresty

BANSKÁ BYSTRICA / Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici pokračoval proces v prípade bývalého starostu Marianky. Podľa obžaloby sa mal stať obeťou úkladnej vraždy. Na lavici obžalovaných skončili traja muži, vrátane podnikateľa, pre ktorého mal byť starosta prekážkou v stavebnom biznise.

Na súde vypovedal kľúčový svedok procesu, starostka, ktorý sa mal stať obeťou vraždy. "Boli to nepretržité útoky, ohováranie, bol som od začiatku prekážkou tým developerom," povedal bývalý starosta obce Marianka, Dušan Statelov. 

Zastrašovanie a vyhrážky pociťoval od momentu ako nastúpil do funkcie. Podľa obžaloby bol Statelov nepohodlým pre developera, ktorému kazil kšefty v obci. Trojica mužov, ktorá sedí na lavici obžalovaných, sa mala starostovi vyhrážať, podpáliť garáž, auto a stodolu a neskôr plánovať jeho fyzickú likvidáciu. Statelov sa pre obavy vzdal funkcie starostu. "Každý by sa bál po útokoch za dva roky," konštatoval Statelov. 

​Obžalovaní tvrdia, že sú nevinní. Trojica mužov vrátane podnikateľa, ktorému Statelov odmietol skolaudovať stavby v Marianke, čelí obžalobe z útoku na verejného činiteľa a z prípravy úkladnej vraždy. Za čo v prípade dokázania viny hrozia až doživotné tresty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy