Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Príbeh veľkého bojovníka. Sebastián má za sebou dve operácie, prišli ale komplikácie
Zdielať na

Príbeh veľkého bojovníka. Sebastián má za sebou dve operácie, prišli ale komplikácie

BRATISLAVA / Príbeh malého Sebastiána, ktorý potreboval 800 tisíc eur na liečbu v Amerike, poznajú mnohí. Chlapec má už za sebou obidve operácie a už dávno mal byť doma na Slovensku. Lenže prišli komplikácie a všetko je inak.

Sebastiánova rodina v apríli plná nádejí odchádzala do Bostonu. Rodina sa rozhodla zabojovať, aj keď si bola vedomá, že to bude stáť veľmi veľa peňazí. Nedokázali však nečinne sedieť doma. Za záchranu ich chlapca sa spojili tisíce ľudí, ktorí prispeli na jeho operácie a do zbierky stále prispievajú.

Po prílete do Ameriky nastala situácia, ktorú neočakávali a žiaľ nevedeli ani ovplyvniť. "Jeho zdravotný stav sa skomplikoval, že bojoval o život. Doslova ušiel hrobárovi z lopaty. Operácia priedušnice stratila úplný význam a nastúpilo riešenie jeho základnej a hlavnej diagnózy," uviedla Sebastiánova mama Miroslava. 

Pre masívne krvácanie mu museli embolizovať cievy, mal kolaps pľúc, prežil niekoľkonásobnú sepsu. Je 24 hodín pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu a  už šiesty mesiac prijíma iba umelú výživu cez hadičku. "Každá takáto komplikácia, ktorá tu nastane, vyžaduje ďalšie a ďalšie peniaze. Napríklad účet, čo nám vystavili po nejakých 20 dňoch, tak to bola faktúra cez pol milióna dolárov," dodáva Miroslava. 

Tvrdí ale, že aj napriek všetkému mala cesta do Bostonu mimoriadne veľký význam. "Sebastiánkovi prišli na niekoľko poškodených génov, o ktorých SMA to že mu teraz nemôže. Sme bližšie k poznaniu diagnózy a k možnosti liečby," dodáva Sebastiánova mama. 

Peniaze na ďalšiu liečbu však momentálne žiaľ už nemajú. Potrebujú sa však dostať domov. No aj tu to stojí a padá na peniazoch. Sebastiánko totiž potrebuje ešte vyšetrenie a potvrdenie od lekára, že môže nasadnúť do lietadla. "Kým neabsolvuje tieto vyšetrenia, tak žiadny lekár si nedovolí napísať, že je bezpečné, aby cestoval domov. Musíme vopred vyplatiť tieto vyšetrenie a zákroky," hovorí Sebastiánova mama. 

A veľa času nemajú. Za necelé dva mesiace im totiž končia víza. Situácia tejto rodiny je skutočne nezávideniahodná. Pomôcť môžete aj Vy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy