Zatiahnuté, dážď
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Najvyšší súd v piatok rozhodne o väzbe Dušana Kováčika
Zdielať na

Najvyšší súd v piatok rozhodne o väzbe Dušana Kováčika

BRATISLAVA / Najvyšší súd na utorkovom (1.3.) neverejnom zasadnutí vypočul bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika k jeho žiadosti o prepustenie z väzby. O tom, či bude stíhaný na slobode, sa rozhodne v piatok.

Kováčika v septembri minulého roku Špecializovaný trestný súd uznal vinným z podpory zločineckej skupiny takáčovcov a prijatia úplatku vo výške 50-tisíc eur. Ten mal obdržať za to, že v roku 2017 nepodal sťažnosť voči prepusteniu lídra danej partie, Ľubomíra Kudličku, z väzby. Takisto bol odsúdený za posunutie tajných informácií bývalému šéfovi daňových kriminalistov Ľudovítovi Makóovi.

Sudkyňa Pamela Záleská mu uložila trest vo výške 14 rokov vo väzení s minimálnym stupňom stráženia spolu s prepadnutím majetku. Kováčik sa voči verdiktu odvolal, a tak je až do rozhodnutia Najvyššieho súdu odsúdeným neprávoplatne.

Utorkové zasadnutie, na ktorom sa sám obvinený zúčastnil, bolo prerušené. "Dôvodom bola potreba senátu ozrejmiť si niektoré argumenty, ktoré boli obsiahnuté v našej žiadosti o prepustenie z väzby. Predbežne by sa rozhodovať malo v piatok," uviedol jeho právnik, Erik Magál.

Súvisiace články