Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Psa priviazali k mostu a odišli. Vystrašené zviera musela zachraňovať polícia
Zdielať na

Psa priviazali k mostu a odišli. Vystrašené zviera musela zachraňovať polícia

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / Priviazali ich k mostom a nechali napospas osudu. Hovoríme o dvoch psíkoch ktorých takto našli na Kysuciach. Jeden z nich, ktorému chceli pomôcť zo strachu útočil. Mestskí policajti preto museli privolať pomoc.

Čiernobieleho, zjavne dobre živeného staforda našli priviazaného pod mostom na ceste do Škorčia v Kysuckom Novom Meste. Vystrašený pes k sebe nikoho nechcel pustiť a na mestských policajtov reagoval agresívne. "Keď sa chceli k nemu priblížiť, zrazu bol problém a museli privolať veterinárneho lekára aby ho uspal," povedal primátor Kysuckého Nového Mesta Marián Mihalda. 

Staford zjavne žil v byte, žiadnou podvýživou netrpí. Mestskí policajti skúšali nájsť nezodpovedného majiteľa ktorý sa psa chcel takto zbaviť. "Kto nemá rád zvieratá nemôže mať rád ani ľudí," uviedol Rastislav. "Myslím si, že je to nedôstojné, keď si ľudia zmyslia, že keď ho nechcú, mali by dať psa na adopciu," povedal Mihalda. 

Staford bude čo najrýchlejšie potrebovať nový domov veterinár ho ošetrí aj začipuje. Včera si po neho prišli majitelia útulku v Korni, kde bude čakať na nový domov. Najviac by mu vyhovoval rodinný dom s prístupom dnu. "Treba človeka, ktorý má s tou rasou skúsenosti, nie je to úplne bežné plemeno. Vyžaduje veľa lásky a on sa odmení," uviedol Rastislav, ktorý si spolu s manželkou prišiel po sučku s podobným osudom. "Našli ju uviazanú pri lampe v Budatínskej Lehote, tak sme sa s manželkou rozhodli, že jej dáme domov," dodal Rastislav. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy