Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Problémy na cestách stredného Slovenska pre husté sneženie. Dopravu komplikovali uzavreté Donovaly aj nehody
Zdielať na

Problémy na cestách stredného Slovenska pre husté sneženie. Dopravu komplikovali uzavreté Donovaly aj nehody

BANSKÁ BYSTRICA / Husté sneženie na strednom Slovensku. Donovaly museli policajti uzavrieť, aby sa tam dostali cestári s technikou. V opačnom prípade hrozilo, že by sa v stúpaní skrížili kamióny a zablokovali celý horský priechod. Na vjazde do Banskej Bystrice sa postupne zrazili 4 autá.

Husté sneženie ráno opäť nepríjemne prekvapilo vodičov, počas rannej špičky sa mnohým skomplikovala cesta do práce či školy. Smerom z Hornej Mičinej do Banskej Bystrice sa krátko po sebe zrazili 4 autá. "Autá začali do seba narážať, to bol čistý ľad, bohužiaľ nedalo sa nič robiť," povedal účastník nehody. 

Vodiči obchádzali dodávku odstavenú pri krajnici. Niektorým sa spomaliť nepodarilo. "Vodič v dôsledku stave na vozovke znížil rýchlosť a ďalšie auto za ním nestihlo zabrzdiť. Tretie auto stihlo zabrzdiť, štvrtý šofér dostal šmyk a narazil do áut," povedala hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. Nehoda si našťastie nevyžiadala vážnejšie zranenia. "Dvaja z vodičov dostali na mieste blokovú pokutu," uviedla Faltániová. 

Donovaly neprejazdné, iba osobné autá, nákladiaky nepúšťali. "Donovaly boli doobeda uzavreté pre nákladnú dopravu," uviedla Faltániová. Cestu potrebovali uvoľniť pre cestárov s technikou. V prudkom stúpaní a na snehu hrozilo, že by sa dlhé kamióny mohli skrížiť a úplne zablokovať horský priechod.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy