Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Deň s magickým dátumom: Konali sa sobáše, rodili sa deti, oslavovali sa narodeniny
Zdielať na

Deň s magickým dátumom: Konali sa sobáše, rodili sa deti, oslavovali sa narodeniny

BRATISLAVA / V utorok počet svadieb na Slovensku hravo presiahol stovku. Ako inak. V kalendári svieti výnimočný dátum - 22.02.2022. Snáď si ženísi vždy spomenú na výročie. Podobne ľahko si ho zapamätajú aj tí, ktorým sa dnes narodilo bábätko. Viacerí z vás sfúkli v tento magický deň sviečku na torte. Tento magický dátum priniesol aj divadelnú lahôdku. V bratislavskej Iuvente si diváci môžu vychutnať obrovský hit svetových muzikálových scén School of rock - Škola rocku.

Dvojky si za svoje šťastné čísla vybralo aj desať, už teraz manželských párov, sobáše trvali až do večera. "Je to ozaj nejaký magický symbol ten dátum, ja si myslím, že im to môže priniesť viac šťastia," povedal starosta mestskej časti Košice-juh Jaroslav Hlinka. Nevesty považujú dvojky v dátume na uzavretie manželstva za osud, ženísi boli v Košiciach viac praktickí. "Aby som si to zapamätal a nezabudol na to," uviedol ženích Pavol Dlouhý. V Petržalke uzavrelo manželstvo 22 párov. "Ja som dátum neriešila, len sme si povedali tak náhodou že 22.02 sa vezmeme," povedala nevesta. 

Prvé dieťa, ktoré sa dnes narodilo v žilinskej nemocnici má meno, ktoré je na Slovensku netradičné. "Chcela som vybrať meno Nina, ale v Kórei toto meno nie je, oni majú meno Mina," povedala mamička Michaela. Otecko maličkej Žilinčanky sa totiž narodil v Južnej Kórei. A nechýbal ani pri pôrode ich prvej dcéry. "Sme sa trošku úsmevne bavili, že si počkala špeciálne na ten dátum 22.2.2022," uviedla mamička Michaela. Šťastní rodičia veria, že keď bude mať ich Mina v rodnom liste magický dátum narodenia je to pre ňu dobré znamenie.

Niektorí narodení v dnešný magický dátum oslavujú tých dvojok ešte viac. Najmä keď sa narodili v roku 2000 alebo 2002. Simona a Andrej majú spoločné aj to, že sú študentmi Prešovskej univerzity. Kým z Andreja bude záchranár, zo Simony učiteľka. Andrej priznáva, že vďaka dvojkám v dátume má viac gratulantov, ktorí si to pamätajú. "Ja to vôbec tak nevnímam, ale ľudia okolo mňa viac," povedal oslávenec Andrej. "Nejak tomu nepripisujem nejakú moc," uviedla Simona. 

Práve v utorok sa diváci tešili aj z obnoveného predstavanie divadelného muzikálu School od rock. "Dúfam, že mi to dnes prinesie šťastie pri vystúpení, lebo sa celkom bojím," hovorí účinkujúca Ema Bučková. "Je to veľmi pekný dátum, taký čarovný," hovorí Nikolaj Čuvara. 

"Ja poverčivá nejak nie som, ale nejak cítim že dnešné predstavenie bude kúzelné a super. Veľmi sa so všetkými tešíme na divákov po dlhej dobe," hovorí účinkujúca Karolína Tkáčová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy