Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Návrat mafiánskych spôsobov. Pod autom na sídlisku explodovala výbušnina
Zdielať na

Návrat mafiánskych spôsobov. Pod autom na sídlisku explodovala výbušnina

ZLATÉ MORAVCE / Pod osobné auto na sídlisku v Zlatých Moravciach niekto uložil výbušninu, ktorá explodovala. Vozidlo bolo zaparkované v blízkosti chodníka. Výbuch v mafiánskom štýle poškodil aj ďalšie vozidlá. Podľa našich informácií je majiteľ auta momentálne vo väzení.

Obrovský výbuch sa sídliskom v Zlatých Moravciach ozval zhruba hodinu pred pol nocou. Osobné auto bolo zaparkované v tesnej blízkosti paneláka na chodníku. Pod rúškom tmy tam páchatelia uložili nálož, ktorá zakrátko explodovala.

Parkovisko bolo v tej chvíli plné, keďže väčšina ľudí už bola doma. Výbuch poškodil ešte aj ďalšie 3 vozidlá, ktoré boli zaparkované vedľa explodovaného auta. Na mieste zasahoval pyrotechnik, ako aj psovod so špeciálne cvičeným psom. Polícia k prípadu poskytla iba strohé informácie.

"Polícia okolnosti výbuchu v Zlatých Moravciach vyšetruje ako zločiny všeobecného ohrozenia a poškodzovania cudzej veci," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, Renáta Čuháková.

Vybuchnuté vozidlo malo nitrianske evidenčné číslo. Stalo sa to na pokojnom sídlisku. Mnohým to pripomína praktiky z 90. rokov.

Zistili sme, že terčom útoku sa toto vozidlo nestalo po prvý krát. Koncom roka do neho niekto vrazil. Túto informáciu, nám polícia potvrdila. Podľa obyvateľov vozidlo patrí mužovi z Nitry, ktorý tam býval v prenájme, momentálne je vo väzení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy