Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Začal súdny proces so skupinou, ktorá si mala objednať vraždu starostu
Zdielať na

Začal súdny proces so skupinou, ktorá si mala objednať vraždu starostu

BANSKÁ BYSTRICA / Kauza prípravy úkladnej vraždy bývalého starostu Marianky je na súde. V Banskej Bystrici sa začal proces so skupinou mužov okolo podnikateľa Kamila B., ktorý si mal fyzickú likvidáciu objednať za 35-tisíc eur.

Podľa obžaloby si mal objednať fyzickú likvidáciu starostu, ktorý mu kazil developerske kšefty v Marianke. V Banskej Bystrici začal proces s podnikateľom Kamilom B., jeho zamestnancom a mužom, u ktorého si mali vraždu starostu objednať za 35-tisíc eur.

"Obžalovaným sa kladie za vinu skutok útok na verejného činiteľa, keďže svojím konaním mali pôsobiť na verejného činiteľa. Je tam ešte aj skutok prípavy úkladnej vraždy," priblížil prokurátor Michal Šúrek.

Všetci traja vyhlásili, že sú nevinní. "Obžalovaní odmietli konať s prokurátorom o dohode o vine a treste a vyhlásili, že sú nevinní," povedala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu, Katarína Kudjáková.

"Predsa je nemožné, aby obžaloba alterrnatívne vykladala rôzne veci. Keď to nebol jeden, tak to bol druhý. Na tom trvám, že som sa s ničím podobným nestretol," hovorí obhajca obžalovaného podnikateľa, Ondrej Mularčík.

Podivné veci okolo Dušana Statelova sa začali diať krátko po tom, ako sa stal starostom. Zhorelo mu auto aj stodola, nasledovali vyhrážky, čo vyvrcholilo tým, že sa vzdal svojej funkcie.

"Pochopil som, že všetko, čo sa tu v obci okolo mňa deje je psychický nátlak, aby som rezignoval," uviedol počas svojej rezignácie bývalý starosta Marianky, Dušan Statelov.

Podľa prokurátora si podnikateľ najal vraha, lebo sa potreboval zbaviť nepohodlného starostu, ktorý odmietal kolaudovať domy v Marianke. 

"Má to súvis s výkonom právomoci starostu," myslí si Michal Šúrek.

Samotný starosta do Banskej Bystrice neprišiel pre práceneschopnosť, prečítali jeho výpoveď, podľa ktorej sa v obci už necíti bezpečne a má strach o seba aj svoju rodinu. Proces je ešte len na začiatku, no v prípade dokázania viny hrozia obžalovaným vysoké tresty.

"V prípade preukázania úkladnej vraždy hrozí až doživotie," dodal Šúrek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy