Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prespával vo viacerých hoteloch a neplatil
Zdielať na

Prespával vo viacerých hoteloch a neplatil

PREŠOV / Mladíkovi z východného Slovenska sa akosi zapáčilo v metropole Šariša. Zrejme nemal kde bývať, a tak prišiel na nápad, ako si bezplatne užívať strechu nad hlavou. Ibaže na účet prešovských hotelierov. Objednával si jedno ubytovanie za druhým, zakaždým odišiel bez platenia.

Mladý muž využíval bezplatne služby viacerých prešovských ubytovacích zariadení. Okrem nocľahu si v nich zabezpečil aj stravu. Služby si objednával cez internetový portál. Platenie napriek výzvam personálu stále odkladal. "Sa vyhýbal plateniu, začal nám byť podozrivý a ani po výzvach nezaplatil pobyt," okomentoval udalosť otec majiteľa prešovského penziónu, Július Merkovský Krala. 

Šnúra po hoteloch zadarmo

"Po urgenciách ohľadom zaplatenia úhrad muž uviedol, že to uhradí prostredníctvom internetového portálu," uviedla hovorkyňa policajného zboru Jana Ligdayová. Zakaždým sa bez zaplatenia vyparil. Takýmto spôsobom chodil z jedného hotela do druhého. Majitelia jedného z penziónu ho odhalili. Privolali policajtov, ktorí zistili, že tento hosť má vo využívaní hotelových služieb bez zaplatenia už bohaté skúsenosti. "Robil to prefíkane, nás veľmi mrzí, že urobil škodu aj ďalším trom penziónom v Prešove," reagoval na konanie muža otec majiteľa penziónu, Július Merkovský Krala. 

Hotelov mohlo byť ešte viac

Mladý muž sa postupne ubytovával v najmenej piatich hotelových zariadeniach v Prešove. Nie je vylúčené, že ich mohlo byť aj viac. Momentálne vyčíslili škody v tisícoch eur. "Poškodené podniky škodu vyčíslili na 3 200 eur," informovala hovorkyňa polície, Jana Ligdayová.

Ubytovanie zadarmo a ešte aj ukradol alkohol

"Okrem toho ukradol v mojej neprítomnosti niekoľko fliaš alkoholu, toho najdrahšieho, vedel si vybrať," uviedol Július Merkovský Krala. "Mal tam vzadu hodené nejaké potraviny, pálenky fľaše vína," vyjadril sa Patrícia Merkovská Kralová, spolumajiteľka penziónu. Potom, keď sa policajtom podarilo muža zadržať, bol predvedený pred súd. Po jeho rozhodnutí má na najbližšie obdobie zabezpečené ubytovanie a stravu, tentoraz však v zariadení na výkon väzby. "Obvinený z pokračovacieho zločinu bol sudkyňou vzatý do väzby z obavy, že by mohol pokračovať v činnosti alebo sa skrývať, aby sa vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu," informovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji, Ivana Petrufová. 

Najčítanejšie správy