Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za smrť 14-ročného Patrika, ktorého zabil strom, nie je zodpovedný nikto. Sťažnosť rodiny bola zamietnutá
Zdielať na

Za smrť 14-ročného Patrika, ktorého zabil strom, nie je zodpovedný nikto. Sťažnosť rodiny bola zamietnutá

NITRA / Za smrť 14-ročného Patrika, ktorého počas návratu z branného cvičenia zabil konár stromu napokon nie je nikto zodpovedný. Stíhaná bola pritom učiteľka, aj vodohospodársky podnik. Po zastavení trestného stíhania rodina podala sťažnosť, o ktorej teraz rozhodli. K tragédii došlo pred vyše dvomi rokmi v Nitre.

V prípade smrti chlapca bola najskôr obvinená učiteľka no a zodpovednosť mal niesť aj vodohospodársky podnik, tomu patrí pozemok, na ktorom strom stál. Stíhanie bolo pred časom zastavené s odvodnením, že skutok nie je trestným činom. Rodina sa rozhodla brániť a podala sťažnosť.

"Uznesením zo dňa 27.7.2021 vyšetrovateľka predmetné trestné stíhanie zastavila," uvádza sa v stanovisku prokuratúry. "Ja si myslím, že ten pozemok patrí vodohospodárom stavbám tak by mali niesť oni za to zodpovednosť," uviedla mama chlapca. 

Sťažnosť sa týkala iba vodohospodárskeho podniku. Mama nám pred časom povedala, že zbavenia obvinenia učiteľky chlapca považuje za správne. "Za celá roky sa nič nestalo tak neviem, prečo by som jej nemohla dôverovať," povedala mam chlapca. 

Pre rodičov bolo podanie sťažnosti poslednou možnosťou. Padlo rozhodnutie v ich neprospech. "Proti označenému uzneseniu vyšetrovateľky boli podané zo strany poškodených sťažnosti, ktoré prokurátor Krajskej prokuratúry v Nitre, uznesením ako nedôvodné zamietol," uviedla prokuratúra. 

Tragédia sa stala pri rieke Nitra počas víchrice. Deti boli s učiteľkou na brannom cvičení. Išli práve v miestach, keď sa na skupinku žiakov zrútil mohutný konár stromu. 14-ročný Patrik bol na mieste mŕtvy. "Dali sme tam ten kríž, chodievame tam raz za čas," uviedla chlapcova mama. 

Po tejto tragédii v meste dali preskúmať stav stromom vo viacerých lokalitách. Mnohé už vypílili a ďalšie postupne odstraňujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy