Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ručné parné čističe sú skvelým pomocníkom
Zdielať na

Ručné parné čističe sú skvelým pomocníkom

Zdroj: SITA

INZERCIA /  Vedeli ste, že para dokáže zničiť až 99,99 % bežných baktérií a obalených vírusov, ktoré sa nachádzajú na tvrdých povrchoch v domácnosti? Vrátane chrípkových vírusov či koronavírusov? Para zároveň dokáže bez použitia chemikálií rozpustiť rôzne druhy nečistoty. Čistenie parou je tak nielen maximálne účinné, ale hygienické, ekologické a ekonomické.

Paru používame na varenie, žehlenie, aj na čistenie. Parné čističe dokážu zabezpečiť maximálnu účinnosť vďaka vysokej teplote a vysokému tlaku. Existuje viacero druhov parných čističov, my vám dnes predstavíme tie kompaktnejšie z nich – ručné parné čističe. Dozviete sa o ich výhodách, o možnostiach ich využitia aj na čo si dať pozor pri ich výbere.

Zdravé a hygienicky čisté prostredie

Čistenie parou je obzvlášť užitočné v domácnostiach s malými deťmi či alergikmi. Para okrem toho, že výborne čistí, dokáže na seba viazať aj alergény a prachové častice a tie sa tak počas čistenia v miestnosti nevíria a neukladajú. Tým je zabezpečené skutočne zdravé domáce prostredie. Len s použitím čistej vody, bez potreby chemikálií. Parné čističe tak patria medzi najhygienickejšie a najekologickejšie čističe vôbec.

Ručný parný čistič je skutočný univerzál

Ručný parný čistič je výkonné zariadenie, ktoré vďaka svojej kompaktnej veľkosti nájde uplatnenie v každej domácnosti. Vyznačuje sa skutočne univerzálnym využitím - dokonale ním vyčistíte takmer všetky tvrdé povrchy v domácnosti. Výhodou tiež je, že na jeho prevádzku stačí obyčajná voda z kohútika. Tá sa počas zohrievania demineralizuje, čo bráni vytváraniu šmúh či stôp po vodnom kameni. Bez veľkej námahy a bez drhnutia odstránite z tvrdých povrchov mastnotu, mydlové usadeniny aj zvyšky po vodnom kameni.

Dokonale ním vyleštíte okná aj zrkadlá, armatúry v kuchyni či kúpeľni, varné dosky aj obkladačky. A to aj na ťažko dostupných miestach, akými sú napríklad rohy či spoje. Hygienicky čisté ostanú po čistení parným čističom tiež detské hračky.

Postupujte podľa odporúčania výrobcu

Pri parných čističoch je obzvlášť dôležité dodržiavať odporúčania a návody výrobcu. Para môže spôsobiť zranenie a v prípade nevhodného použitia aj škody na majetku. Nie všetky materiály je možné čistiť parou. Je potrebné si uvedomiť, že para má vysokú teplotu a zároveň, že je to vodné skupenstvo. Parné čističe spravidla obsahujú bohaté príslušenstvo vrátane rôznych nadstavcov či trysiek, ktoré sú určené pre ten-ktorý povrch. Háklivé na čistenie parou môžu byť drevené povrchy, ale napríklad aj nerezové či antikorové predmety. Na tie sa štandardne používajú špeciálne utierky z mikrovlákna a návleky s plyšového velúru, ktoré zachytávajú rozpustenú nečistotu a zároveň chránia povrch pred poškriabaním. Vysoká teplota môže narušiť aj štruktúry tmelov či silikónov, ktoré sa používajú napríklad na vyplnenie škár v kúpeľni – pri umývadlách, armatúrach, sprchovacích kútoch, vaniach a podobne. Nevystavujte ich preto dlhému pôsobeniu pary.

Čistič vyberajte dôkladne

Aby čistič splnil vaše očakávania, odporúčame vyberať z ponuky overených výrobcov. Kvalita a bezpečnosť zariadenia je mimoriadne dôležitá, nakoľko pracuje s vysokým tlakom a horúcou vodou.  Pri výbere sa zamerajte na systém ochrany pred parou. Dôležité je, aby mal ručný parný čistič detskú poistku. Parametrom, od ktorého závisí účinnosť čistenia je sila tlaku. Odporúčame sa tiež informovať o základnom a doplnkovom príslušenstve. Čím bohatšie je totiž príslušenstvo, tým univerzálnejšie možnosti využitia čistič ponúka.

Najčítanejšie správy