Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Gábor Grendel sa pustil do prezidentky: Prekáža mu jej stretnutie s Petrom Pellegrinim
Zdielať na

Gábor Grendel sa pustil do prezidentky: Prekáža mu jej stretnutie s Petrom Pellegrinim

BRATISLAVA / Politickú hladinu rozvíril statusom na sociálnej sieti podpredseda parlamentu od Obyčajných ľudí, Gábor Grendel. Grendel v ňom spojil neoficiálnu návštevu lídra Hlasu Petra Pellegriniho u prezidentky Zuzany Čaputovej s dvoma udalosťami. Zuzana Čaputová a Peter Pellegrini hovoria o konšpiráciách, nehodných jeho funkcie v parlamente.

Gábor Grendel prezidentke podaroval veľmi zvláštny dar. Status hodný nerozvážneho žurnalistu. "Pamätáte si môj nedávny status o zvláštnej zhode náhod, keď v jeden a ten istý deň sa Peter Pellegrini v rádiu zahral na zodpovedného štátnika (vyzval 60+ na očkovanie, dištancoval sa od extrémistov) a prezidentka Zuzana Čaputová zvozila premiéra Eduarda Hegera za manažovanie koaličných vzťahov a pandémie? Možno to nakoniec nebola až taká náhoda. Ako hovorí klasik: keby dolaďovali svoje najbližšie kroky v prospech opozičného lídra Pellegriniho a v neprospech premiéra Hegera, nevyzeralo by to inak," napísal na sociálnej sieti Grendel.

Grendel dokonca tvrdí, že viaceré média o stretnutí Pellegriniho a Čaputovej v prezidentskom paláci, no dostali zákaz túto informáciu po ich intervencii zverejniť. O chvíľu už Grendelov status s krátkym komentárom zdieľal aj predseda Obyčajných ľudí, Igor Matovič. Obaja sa v tom čase nachádzali blízko seba, počas rokovania parlamentu.


Kanceláriu prezidenta podľa reakcie udivuje domýšlavosť Grendela, ktorý sa pustil do konšpirácií

 "V tom čase sa prezidentka dvakrát stretla s premiérom, z toho jedno stretnutie bolo neverejné. Rovnako neverejne sa v tom čase stretla aj s ministrom zahraničných vecí, ministrom zdravotníctva a lídrom opozičnej strany Petrom Pellegrinim. Rokovania s politikmi patria k bežnej práci prezidentky. Nie je prekvapujúce, ak to prichádza zo strany konšpiračných médií alebo politikov, prekvapuje ma však, keď takéto konštatovania prichádzajú aj od podpredsedu parlamentu," vyjadril sa poradca prezidentky SR, Martin Burgr. Peter Pellegrini v reakcii uviedol, že stretnutia na neformálnej úrovni boli bežné u neho aj ako premiéra, aj ako opozičného politika. A neoficiálne stretnutia nikdy nekomentoval.

"To, čo predviedol podpredseda parlamentu Gábor Grendel, je čistá konšpirácia ako vystrihnutá z konšpiračných médií a sme prekvapení, že po nej siaha politik, ktorý sa doteraz svojím štýlom odlišoval od matovičovsko-pročkovských praktík v OĽaNO," vyjadrila sa hovorkyňa Petra Pellegriniho, Patrícia Macíková. Gábora Grendela televízia JOJ požiadala o doplňujúcu reakciu, ale bez úspechu. "Zatiaľ to obmedzím na ten status," vyjadril sa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy