Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ako správne vybrať pánsku zimnú bundu
Zdielať na

Ako správne vybrať pánsku zimnú bundu

Zdroj: budchlap.sk

INZERCIA / Zimnej bunde nestačí, len to, že je pekná. Páčiť sa vám musí, to je jasné, ale pánske zimné bundy musia byť predovšetkým funkčné. V zime vás majú príjemne zahriať a ochrániť pred zimou, vetrom, snehom a v našich končinách často aj dažďom. Výber zimnej bundy nepodceňujte. Počítajte s tým, že v bunde strávite niekoľko sezón. Poďte sa s nami pozrieť na to, ako pánsku zimnú bundu vybrať správne.

Viete, kde všade bundu využijete?

Bundu si vyberajte podľa toho, kde ju budete nosiť. Do práce v bunde určenej na zimné športy pravdepodobne chodiť nebudete. Aj keď, v dnešnej dobe sa dá kúpiť aj takýto univerzálny kúsok. Záleží na tom, kde pracujete a čo vám firemný dress code dovolí. Keď do práce nosíte obleky, športovú bundu nechajte radšej visieť v skrini. Zle zvolené oblečenie pokazí dojem aj v prípade, že do neho investujete veľa.

Pánska bunda a jej rôzne prevedenia

Podľa strihu, vypracovania a použitých materiálov pánske zimné bundy rozdeľujeme na športové bundy, parky a bombery. Podľa použitej výplne sú syntetické a páperové. Na prvý pohľad vieme rozlíšiť, či ide o bundu krátku, dlhú alebo v zimne najobľúbenejšiu, bundu pod zadok. Nelíšia sa len v dizajne. Rozdiel je najmä v použitých materiáloch, zateplení a odolnosti bundy.

budchlap.sk

Jedna bunda na viac príležitostí

Bundu na každú príležitosť asi kupovať nebudete. Urobte kompromis a vyberte si bundu, ktorú si oblečiete do práce, do kina, na návštevu, či rodinnú oslavu. Ideálnym riešením je parka. Dĺžka pod zadok, šnúrka v páse, odnímateľná kožušinka na kapucni, ktorá jej dodá elegantnejší nádych a hlboké vrecká, ktoré v zime určite využijete. Dobre vyzerá v kombinácii so slušnými nohavicami, ale aj rifľami. Je to bunda, ktorú určite využijete.

Pánska bunda na zimné športové aktivity

Športové zimné bundy tvoria samostatnú kapitolu. Musia byť odolné a zniesť všetko, čo si pre nich počasie v zime pripraví. Udržať teplo, ktoré si vytvoríte, odolať vetru, snehu a prípadnému pádu, musí dýchať, ale hlavne niečo vydržať. Má byť odolná voči vode a vlhkosti. Nemyslíme tým len sneh a dážď. Aj ten najlepší lyžiar občas spadne.

budchlap.sk

Pri výbere športovej bundy sa zamerajte na vodeodolnosť (vodný stĺpec) a priedušnosť (množstvo gramov vodnej pary, ktorá prejde metrom 2 zvoleného materiálu za 24 hodín). Priedušnosť je len o trochu nižšia ako vodný stĺpec. Zimná bunda vám má zabezpečiť teplo, ale nemáte sa v nej potiť. Voda sa dostane aj cez zips a švy, ale nie vtedy, keď sú podlepené a impregnované. Overte si, ako na tom bunda, ktorú ste si vybrali je.

Čo dobre sadne kamarátovi, nemusí sedieť vám

Počítajte s tým, že bunda nebude jediná vrstva, ktorú na seba v zime oblečiete. Pod bundu si oblečiete minimálne tričko, mikinu alebo teplý sveter. Bunda by mala byť preto o niečo väčšia. Nesmie vás obmedzovať v pohybe, tlačiť ani ťahať. Ak sa v nej budete zle cítiť, na šport ani nepomyslíte.

Vyskúšajte bundy viacerých výrobcov. Rovnaké číslo ešte neznamená, že všetky bundy vám sadnú rovnako dobre. Keď si pri nákupe bundu oblečiete, prejdite sa v nej. Zdvihnite ruky a trochu sa v nej ponaťahujte. Zaviažte si šnúrky na topánkach. Pohodlie v zime oceníte viac, ako v ostatných ročných obdobiach.

budchlap.sk

Detaily, s ktorými je zima znesiteľnejšia

Zimná bunda spĺňa všetko, čo od nej očakávate, teraz sa zamerajte na výber farby a ostatné detaily, bez ktorých zimu prežijete, ale s nimi si ju lepšie užijete. Obľúbená farba, kožušinka na kapucni, elastické manžety v rukávoch s otvorom na palec, snehový pás v oblasti pásu, či vnútorné vrecká. Bundy na zimu nekupujete každý rok. Vyberajte tak, aby vám vydržala niekoľko sezón. Vy ju budete nosiť. Vám musí sedieť ako uliata

Najčítanejšie správy