Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sagan sa kajá: Nebol som agresívny, bol som len nahnevaný
Zdielať na

Sagan sa kajá: Nebol som agresívny, bol som len nahnevaný

MONAKO / Peter Sagan tvrdí, že počas incidentu s políciou v Monaku nebol agresívny. Sagan 25. apríla krátko pred polnocou viezť ako spolujazdec vo vozidle, ktoré šoféroval jeho brat Juraj. Bratia Saganovci porušili zákaz vychádzania, ktorý v tom čase v Monaku v rámci protipandemických opatrení platil. Podľa policajnej správy bol Peter navyše pod vplyvom alkoholu. 

„Polícia ma chcela vziať do nemocnice na test na drogy, čomu som nerozumel. Bol som preto nahnevaný, preto som strčil do policajta,“ povedal slovenský cyklista, ktorý zároveň potvrdil, že je zaočkovaný.

Sagan presnejšie opísal incident, za ktorý dostal od monackého súdu pokutu 5 000 eur za zranenie policajta. Skutok sa stal ešte v apríli počas zákazu vychádzania v súvislosti s opatreniami proti šíreniu covidu. „Bol som v byte svojej exmanželky, aby som uložil nášho syna do postele. Dal som si pár pohárov vína a potom som sa rozhodol vrátiť do svojho bytu, aj keď už platil nočný zákaz vychádzania. Potreboval som ísť domov, pretože to bola moja adresa, ktorú som uviedol pre antidopingové kontroly,” uviedol pre portál cyclingnews.

​„Päťsto metrov medzi bytmi som prešiel na elektrickom skútri, ktorý riadil môj brat Juraj. Nešoféroval som ani som nesedel v aute, preto som nepodstúpil test na alkohol. Polícia ma chcela vziať do nemocnice na test na drogy, čomu som nerozumel. Celý incident ma veľmi mrzí,” pokračoval slovenský cyklista. Sagan zároveň povedal, že v lete absolvoval očkovanie a má kompletný covid pass.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy