Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Koronavírus v parlamente: Po pozitívnom teste Drábikovej prerušili rokovanie
Zdielať na

Koronavírus v parlamente: Po pozitívnom teste Drábikovej prerušili rokovanie

BRATISLAVA / Po pozitívnom teste na koronavírus poslankyne Lucie Drábikovej (OĽANO) prerušili rokovanie parlamentu až do utorka.

Drábiková sa už včera necítila dobre a po pozitívnom výsledku informovala o svojom stave aj straníckych kolegov. Drábiková bola ešte včera na tlačovej besede, večer si robila test. Podľa informácií TV JOJ poslankyňu bolí hlava ako pri chrípke a spisuje zoznam kontaktov. Potom ako mal pozitívny výsledok manžel, robila si test aj poslankyňa. 

Parlament mal dnes rokovať aj o reforme nemocníc, ktorú predložil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Nakoniec bolo rokovanie parlamentu veľmi rýchle. Hneď po začiatku parlamentnej schôdze podpredseda parlamentnú schôdzu ukončil a prerušil až do utorka, keďže jedna z poslankýň mala pozitívny výsledok testu. 

"Ja som išla domov a manžel bol už niekoľko dní prechladnutý. Ja som bola len unavená a bolela ma hlava. Keď ale manželovi vyšiel pozitívny test, tak som spravila aj sebe. Momentálne sa cítim len ako keby som mala chrípku, dúfam, že to nebude horšie," povedala Drábiková v telefonickom rozhovore. 

Viacerí poslanci hovoria, že pôjdu aj na PCR test, aj keď sú zaočkovaní. Urobia tak aj tí, ktorí neboli v priamom kontakte s Drábikovou. Regionálny hygienik odporučil rokovanie parlamentu prerušiť. Poslanci sa v parlamente stretnú najbližšie až v utorok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy