Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vinník autonehody odmietol fúkať. Mal to byť známy miestny lekár
Zdielať na

Vinník autonehody odmietol fúkať. Mal to byť známy miestny lekár

PARTIZÁNSKE / V Malých Uherciach pri Partizánskom sa v noci čelne zrazili dve osobné autá. Štyria muži skončili v nemocnici.

Dve autá sa v noci čelne zrazili v Malých Uherciach pri Partizánskom. Za volantom vozidla, ktoré prešlo náhle do protismeru, sedel lekár. V druhom aute sa zranili štyria muži. Lekár odmietol po nehode fúkať a nesúhlasil ani s odberom krvi. Ani jedno z áut nebrzdilo. Výsledkom bola čelná zrážka, počas ktorej sa zranili štyria muži.

Podľa doposiaľ zistených informácií, vodič osobného motorového vozidla jazdil v obci Malé Uherce v smere do mesta Partizánske, kde pri prejazde pravotočivou zákrutou prešiel do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke s protiidúcim motorovým vozidlom," potvrdila Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne. 

"Zrazu vyletel zo zátačky v protismere. Išiel čelne na mňa. Ja som sa to ešte trošku snažil zvrtnúť, ale už sa nedalo," opísal účastník nehody a starosta obce Diviaky nad Nitricou, Vladimír Pružinec. Za volantom auta ,ktoré nehodu podľa polície spôsobilo, sedel tunajší známy lekár. V druhom aute zasa starosta obce Diviaky nad Nitricou, ktorý viezol svojich troch kolegov.  

"Ten jeden kolega zostal zaseknutý pod prístrojovkou, toho tak zlomilo, ten druhý mal nos rozbitý," pokračoval Pružinec. "Po príchode na miesto sme zistili, že ide o nehodu dvoch áut, vytekali prevádzkové kvapaliny, štyri zranené osoby. Všetky komunikovali," povedal Miloš Čierny, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Partizánskom. štyria muži boli zranení. "Našťastie nešlo o vážne poranenia, skončili v nemocnici," povedala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej služby. 

Lekár, ktorý nehodu spôsobil, sa podľa svedkov po zrážke správal veľmi čudne. "Nebol pri zmysloch. Chodil hore- dole, tak tackavo pobehoval. My sme hneď zbadali, že buď je opitý, alebo nadrogovaný," povedal účastník. "Pobehoval ako blázon," doplnil. 

To, či lekár pred jazdou pil alkohol chceli vedieť aj policajti. Nakoniec to ale nezistili. "Jeden z vodičov sa odmietol podrobiť dychovej skúške a tak isto odmietol aj odber krvi na zistenie prítomnosti alkoholu alebo iných návykových látok, napriek poučeniu o trestnoprávnych následkoch takéhoto konania," povedala Kuzmová. "V tomto prípade neplatí prezunkcia neviny, ale viny. Má sa za to, že bol pod vplyvom alkoholu jedno promile," povedal právnik Róbert Prietrik. 

Policajti už začali trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Lekára po výsluchu prepustili, štyria muži ktorí sedeli v druhom aute sú v nemocnici. Lekár na kameru rozprávať nechcel. Mimo záznam ale povedal, že mu je to celé ľúto. Zistili sme, že smeroval z Prievidze do Partizánskeho a pár minút pred touto zrážkou sa údajne dostal do kolízie s iným autom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy