Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na bývalého šéfa operatívcov NAKA vydali zatykače. Čelí závažným obvineniam
Zdielať na

Na bývalého šéfa operatívcov NAKA vydali zatykače. Čelí závažným obvineniam

BRATISLAVA / Špecializovaný trestný súd vydal zatýkacie rozkazy na obvineného bývalého šéfa operatívy Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Kaľavského. Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

„Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry a dňa 1. októbra 2021 vydal na J.K., obvineného z pokračujúceho zločinu prijímania úplatku a iné, príkaz na zatknutie ako aj Európsky a Medzinárodný zatýkací rozkaz," povedala hovorkyňa Katarína Kudjáková.

Úrad špeciálnej prokuratúry v septembri vzniesol obvinenie voči Jánovi Kaľavskému pre pokračujúcu korupčnú trestnú činnosť spáchanú v súbehu s pokračujúcim trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Ján Kaľavský pritom už tento rok čelil obvineniu pre prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa, Generálna prokuratúra SR ho však zrušila.

Ján Kaľavský zároveň vystupuje ako svedok v kauze štyroch obvinených vyšetrovateľov NAKA, ktorých Krajský súd v Bratislave v piatok 1. októbra prepustil z väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy