Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO: Útočníčka kopla do tváre len 14- ročné dievča
Zdielať na

VIDEO: Útočníčka kopla do tváre len 14- ročné dievča

KOMAŔNO / Útoky v uliciach Komárna si natáčali a zverejňovali na sociálnych sieťach. Jedno z nich zachytáva kľačiace dievča, ktoré útočníčka kopne do tváre. Ostatní prihliadajúci sa smejú, vzápätí video smeruje na sociálnu sieť. 15- ročnú líderku skupiny dievčat, v tom čase deviatačku, ktorá si začiatkom roka takýmto šokujúcim spôsobom krátila čas, obvinili. 

Video zverejnené v máji na sociálnej sieti zachytáva útočníčku, ktorá núti 14- ročné dievča, aby si kľaklo a poprosilo ju o odpustenie. Vyzýva ju, aby sa na ňu pri tom pozerala a následne ju kopne do tváre. Len 15- ročná útočníčka spolu s ďalšími dvomi kamarátkami svoju obeť držali a strkali niekoľko sto metrov až na miesto, kde sa celý incident odohral. Tínedžerka je už obvinená.

"Vyšetrovateľ obvinil 15 ročné dievča z trestných činov vydierania a výtržníctva," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre.
Obeť detskej šikany po tom, ako dostala kopanec, padla. Keď sa jej podarilo vstať, utiekla. V Komárne sa začalo nahlas hovoriť o takzvanom dievčenskom gangu. 15- ročná obvinená dnes napoludnie ešte doma spala. K prípadu sa vyjadrila jej mama. 

"Nedobre, bohužiaľ, ja neviem. Na voľačom sa pohádali," povedala. Mama dcéru bránila, vraj sa z toho len robí veľká vec. Argumentovala tým, že predsa netiekla krv, ani nikoho nezavraždili.  "Videla som to video, potom áno, ukázali na polícii. Normálna bitka bola len, aj ja som bola mladá, aj ja som zvykla také robiť a nedali na políciu," pokračovala v obhajovaní svojej dcéry.

"Hneď po tom, ako toto celé vyšlo najavo, mestská polícia v Komárne posilnila hliadkovú službu v tých lokalitách, kde oni sa najviac schádzali," povedal Alexander Tóth, náčelník Mestskej polície v Komárne. 

Mesto Komárno sa po týchto činoch snaží predchádzať takýmto prípadom. "S prevenciou kriminality, z Nitry, dosť úzko spolupracujeme. Veľa vecí sa robilo. Hlavne preto, aby mali ten pocit, že sa o nich staráme. Tak policajne povedané," povedal Alexander Tóth. Keď boli nájdené väčšie partie, tak vraj bola zisťovaná ich totožnosť. Boli taktiež vykonané dychové skúšky. 

"V zmysle trestného zákona hrozí za tieto trestné činy pre dospelého páchateľa dvoj až šesťročný trest odňatia slobody," povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského policajného zboru v Nitre. Keďže ide o mladistvú páchateľku, trestná sadzba sa spravidla zníži o polovicu.

"Ona nebude taká, lebo 15 rokov má. Za toto jej nemôžu nič urobiť, nemôžu ju zobrať do väzenia," dúfajúc v nevinu dcéry sa ďalej vyjadrila mama obvinenej školáčky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy