Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pandemická situácia sa zhoršuje. Hygienici začali výraznejšie kontrolovať dodržiavanie opatrení
Zdielať na

Pandemická situácia sa zhoršuje. Hygienici začali výraznejšie kontrolovať dodržiavanie opatrení

BRATISLAVA / Epidemická situácia na Slovensku sa každým dňom zhoršuje. Hygienici preto opäť vyšli do terénu v rôznych mestách, aby skontrolovali, ako prevádzkovatelia zariadení a ich zákazníci dodržiavajú jednotlivé opatrenia. Posvietili si na reštaurácie, fitnes-centrá, a aj prevádzky v nákupných centrách.

Stará Ľubovňa svieti na bordovo, aj preto tam platia veľmi prísne opatrenia, hygienici vybrali kontrolovať do miestnych reštaurácií. Aktuálne sa vo vnútri môžu najesť iba očkovaní, pre OTP sú nachystané terasy. Kontrola z regionálneho úradu si všímala aj oznamy či dezinfekcie.

Majitelia s návštevou z regionálneho úradu nemali problém. "Ja si myslím, že keď robíte všetko tak ako sa tak strach nemusíte mať," povedal majiteľ reštaurácie Milan Rinkovský. Hygienici dnes nezistili žiadne vážne priestupky. Majiteľ kontrolovanej reštaurácie ale dodáva, že to nie je jednoduchá doba. 

Počas kontrol v plynulých dňoch boli podnikatelia zodpovední. Postrachom je určite aj obrovská pokuta, ktorá za porušenie nariadení hrozí. "Môže to byť aj 20 000 eur a to je už riadna pálka, hlavne pre tento región, ktorí je chudobnejší ako iné veľkomesta," uviedol zástupca regionálneho hygienika Štefan Slivko. 

Čadčianske hygieničky skoro ráno, navštívili miestne fitnescentrá. Nie však preto, aby si tu zacvičili, ale aby ich skontrolovali. Pri vstupe do každého jedného zariadenia nechýbala dezinfekcia, Kysucké hygieničky zaujímalo aj to, či sú riadne označené, v akom režime sú spustené.

"Aktuálne fungujeme na max 10 ľudí, povinné testy, alebo očkovanie, alebo prekonanie potvrdenie o prekonaní covidu," povedala recepčná fitness centra Eliška Šušková. "Pokiaľ by prišiel niekto 11-ty, 12-ty, klienti sú o tom oboznámení, ochotne počkajú, kým sa vystriedajú," uviedla recepčná Jaroslava Miníková. Prezreli aj výbavu hygienických zariadení. A pochválili majiteľov všetkých skontrolovaných prevádzok za to, že dodržiavajú pandemické opatrenia. 

Trenčianski hygienici kontrolovali nielen fitnescentrá, či reštaurácie, ale aj obchodné prevádzky v nákupných centrách. Mesto je na covid semafore červené a preto sa v interiéroch musia používať respirátory. Väčšina prevádzok funguje v režime OTP. "Nie vždy kontrolujú vstupujúcim ľuďom doklady," povedala riaditeľka RÚVZ Trenčín Ľudmila Bučková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy