Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla s premiérom Hegerom aj s Robertom Ficom
Zdielať na

Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla s premiérom Hegerom aj s Robertom Ficom

BRATISLAVA / Politický týždeň sa začal poriadne zhurta. Prezidentka Zuzana Čaputová sa dnes stretla s premiérom Eduardom Hegerom a popoludní sa stretne i s Robertom Ficom pre situáciu v bezpečnostných zložkách. V najbližších dňoch sa plánuje stretnúť aj s predsedom parlamentu Borisom Kollárom a aj Petrom Pellegrinim.

Stretnutie oficiálne bolo potvrdené od premiéra Eduarda Hegera, ale po skončení pred novinárov nepredstúpil. Popoludní sa má prezidentka stretnúť aj s Robertom Ficom. Výsledky týchto stretnutí budú možno známe v utorok, 28. septembra, keď má prezidentka v parlamente prečítať správu o stave Slovenska. 

"Prezidentka Zuzana Čaputová sa dnes predpoludním v Prezidentskom paláci pracovne stretla s premiérom Eduardom Hegerom. Témou dávnejšie avizovaného stretnutia bolo dianie v bezpečnostných zložkách a celková situácia na Slovensku," informoval hovorca prezidentky, Martin Strižinec. 

Robert Fico chcel informovať prezidentku o rozvrate. "Napriek mnohým zásadne rozdielnym názorom, a to nie len v otázke zmareného referenda, sa predseda SMERu – SD stretnutia zúčastní a bude na ňom otvorene informovať prezidentku SR o závažnosti súčasnej situácie, ktorú SMER – SD charakterizuje ako totálny rozvrat sociálneho a právneho státu."

Menej diplomatické bolo zrejme stretnutie prezidentky s predsedom Smeru, ktorý podrobnosti zverejnil vo videu. Prezidentku vraj vyzval na tvrdšiu kritiku vlády nielen pri sociálnych opatreniach, ale i pre situáciu v bezpečnostných zložkách krajiny. "Uviedol som pani prezidentke celý rad príkladov protiprávnych konaní a zneužívania právomocí verejných činiteľov a korumpovania svedkov, ktoré vyžadujú kritiku hlavy štátu," povedal vo videu Fico. 
Prezidentský palác reagoval diplomaticky a čo si prezidentka naozaj myslí o aktuálnej nielen politickej situácii a čo si zrejme vypočul i premiér Heger sa dozvieme už zajtra, kedy vystúpi v parlamente s pravidelnou správou o stave republiky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy