Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Manželia dôchodcovia boli na dovolenke v Bulharsku a muž sa tam stratil. Žena sa vrátila bez neho
Zdielať na

Manželia dôchodcovia boli na dovolenke v Bulharsku a muž sa tam stratil. Žena sa vrátila bez neho

BRATISLAVA / Manželský pár z Prievidze si išiel oddýchnuť do Bulharska. Dovolenka sa však zmenila na pátraciu akciu, na konci ktorej sa domov vrátila iba žena. Jej 75 ročný manžel je nezvestný. Pred deviatimi dňami odišiel z hotela a odvtedy akoby sa po ňom zľahla zem.

Pán Jurík sa stratil tri dni po príchode do Bulharska.

"Mamina išla do obchodu, otec ešte ležal v posteli, nevedela, či spí alebo drieme, nechcela ho jednoducho zobudiť," vysvetlila čo predchádzalo zmiznutiu dcéra Lívia Balúchová. Manželia bývali v hoteli Lebed v Prímorsku. Keď sa pani vrátila z nákupu, manžela v izbe nenašla. "Posteľ bola uprataná, on sa prezliekol, išiel bez čohokoľvek. Vidíme, že všetko ostalo, hodinky, okuliare, lieky, doklady. Všetko ostalo na izbe," konštatovala dcéra. 

Dôchodkyňa začala mať zlé tušenie, a preto kontaktovala delegátku cestovnej kancelárie a aj tunajšiu políciu. Tá jej oznámila, že hľadať ho začnú po 24 hodinách. " Vzhľadom na to, že naša CK rešpektuje právo klientov na súkromie, nebudeme sa k danej záležitosti vyjadrovať," vyjadrila sa za cestovnú kanceláriu GLOBTOUR GROUP a.s. Marianna Jancová. "Videli sme, že odišiel po svojich, lebo ho zachytili kamery v meste. Pre mňa je to záhada," reagovala dcéra na celú situáciu. Dôchodca chodil všade so svojou manželkou. To, že by si šiel sám zaplávať vylučujú. "Plavky mal na izbe, bolo pod mrakom, on by išiel s mamou," vyjadrila sa jednoznačne dcéra Lívia. Nezvestného dôchodcu hľadali nielen jeho príbuzní, ale aj bulharskí policajti. Zatiaľ bezvýsledne. 

Nakoniec sa na Slovensko vrátili bez neho. Prípad oznámili aj našim policajtom. "Polícia v Prievidzi prijala oznámenie o nezvestnosti muža, ktorý odišiel z hotela v Bulharsku na neznáme miesto a vykonávame všetky úkony potrebné k jeho vypátraniu," informovala hovorkyňa Danka Adámiková.

"Aj v tejto veci poskytujeme súčinnosť, vzhľadom k ochrane osobných údajov sa nebudeme vyjadrovať," uviedol hovorca ministerstva zahraničných vecí, Juraj Tomaga. Po dôchodcovi pátrajú aj miestni dovolenkári. "Dnes mi jeden písal, že prebádali Prímorsko, ale bezvýsledne," povedala dcéra. Rodina strateného muža verí, že sa ho podarí nájsť. Dúfajú, že pomôžu aj ľudia, ktorí v oblasti sú, alebo sa sem chystajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy