Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tisícky ľudí vyšli opäť do ulíc, aby vyjadrili svoj nesúhlas s opatreniami vlády v boji proti pandémií
Zdielať na

Tisícky ľudí vyšli opäť do ulíc, aby vyjadrili svoj nesúhlas s opatreniami vlády v boji proti pandémií

BRATISLAVA / Tisícky ľudí vyšli opäť do ulíc, aby vyjadrili svoj nesúhlas s opatreniami vlády v boji proti pandémií. Rečníci na pódiu vyjadrili pochybnosti o tom, že COVID-19 je nebezpečnejší ako iné vírusové ochorenia. Na proteste zaznievajú vulgarizmy na adresu súčasnej vlády.

Tisícky demonštrantov sa zišli na "Proteste proti očkovaniu a zotročovaniu Slovenska" pred Úradom vlády SR. Protestujúci zväčša držia vlajky priaznivcov strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko. 

Medzi rečníkmi vystúpil aj lekár Ľubomír Lipták, známy aj vystavovaním práceneschopnosti pre odsúdené Pavla Ruska a v minulosti sa verejne priznal aj k braniu úplatkov. Lipták počas prejavu nazval vládu a prezidentku Zuzanu Čaputovú "americkým dobytkom s teľacím mozgom". Lipták ďalej uviedol, že vakcíny proti COVID-19 majú vysokú úmrtnosť a na každý milión zaočkovaných zomrie 77 ľudí. Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) označil za "klamárov", ktorí neuvádzajú skutočné počty obetí očkovania. V dave možno vidieť aj známe osobnosti. Okrem predstaviteľov ĽSNS sa protestu zúčastnil bývalý predseda parlamentu Andrej Danko.

Na mieste je aj policajný antikonfliktný tím, ktorý vyzval novinárov, aby z miesta odišli, nakoľko protestujúci začali byť agresívni voči novinárom. V uliciach sú pripravení aj policajní ťažkoodenci. 

Krátko pred 17:00 hodinou sa protestujúci presunuli pred Prezidentský palác. Časť z nich s pokrikom "vakcína je terror".

Problémový dron​

Priebeh protestu je zatiaľ pokojný. Ako informoval policajný hovorca Michal Szeiff, jedna osoba bola prevedená na výsluch. "Na verejný poriadok v uliciach hlavného mesta dohliada dostatočný počet policajtov. Jedna osoba bola predvedená na príslušný policajný útvar za účelom podania vysvetlenia v súvislosti s používaním dronu," povedal Szeiff.

Protestovalo sa aj na hraniciach

Protesty pendlerov pokračovali aj na hraniciach. Približne 80 ľudí sa zišlo na hraničnom priechode s Maďarskom v Milhosti. Nechýbali transparenty, ani blokovanie cesty. Hraničný priechod uzavreli protestujúci už o 8-mej hodine ráno. Cez ich zábrany neprešlo takmer žiadne auto, aj oni si však určili výnimky.

Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy