Oblačno
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Dopravné nehody si vyžiadali dva životy
Zdielať na

Dopravné nehody si vyžiadali dva životy

Zdroj: KR PZ v Nitre/ilustračné

Okolnosti a príčiny oboch nehôd prešetruje polícia

23-ročná vodička riadila Renault Megane Scenic v smere do centra mesta Topoľčany, keď si za doposiaľ nejasných okolností nevšimla po priechode pre chodcov prechádzajúcu 69-ročnú chodkyňu, ktorú s autom zachytila. Chodkyňa na mieste dopravnej nehody svojím zraneniam podľahla.

KR PZ V Nitre

Na mieste nehody bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy, ktorého znalecký posudok pomôže odhaliť presnú príčinu tragédie. Na vozidle vznikla pri nehode škoda asi za 1000,- €. Okolnosti tejto dopravnej zrážky prešetrujú topoľčianski dopravní policajti.

Asi o 17,00 hod. prechádzal pravotočivou zákrutou v smere od obce Tôň na Okoličnú na Ostrove v komárňanskom okrese 52-ročný vodič Peugeotu Partner. Z neznámych príčin prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oprotiidúcim Renaultom Megane. 46-ročný vodič Renaultu už nedokázal zrážke zabrániť a náraz odhodil Peugeot do stromu.

Pri nehode sa smrteľne zranil vodič Peugeotu a jeho 28-ročný spolujazdec leží so zraneniami v novozámockej nemocnici.

Na vozidlách vznikla pri nehode škoda za viac ako 14 500,- €. Na mieste nehody bol prítomný aj  znalec z odboru cestnej dopravy. Alkohol v dychu vodiča Renaultu dychová skúška neodhalila a u nebohého vodiča Peugeotu bude prípadná prítomnosť alkoholu v krvi zisťovaná pri pitve.

Okolnosti a príčinu tejto dopravnej nehody prešetrujú komárňanskí dopravní policajti.

Polícia dôrazne upozorňuje vodičov a všetkých ostatných účastníkov cestnej premávky na zvýšenú opatrnosť, obozretnosť a predvídavosť na cestách. Strata ostražitosti za volantom v dôsledku zvýšených teplôt býva často tragická.

Zdielať na