Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Kto ubližuje bezbranným zvieratkám? V obci sa objavili dva prípady zranených mačiek
Zdielať na

Kto ubližuje bezbranným zvieratkám? V obci sa objavili dva prípady zranených mačiek

ČADCA / Obyvatelia Svrčinovca majú podozrenie, že niekto ubližuje mačkám v jednej z kysuckých obcí. Za ostatné dni sa tam totiž objavili dva prípady zranených mačiek, jedna z nich dokonca bojuje o život.

Magdaléna našla v dedine Svrčinovec doráňané zvieratko bezvládne ležať na zemi. "Prvý pohľad sa nedá ani vysloviť, poviem vám pravdu, som sa rozplakala," opísala situáciu Magdaléna Jedináková. Zobrala si ho domov do obce Skalité a do záchrany kocúra sa rýchlo zapojili viacerí ľudia. Zorganizovali prvotné vyšetrenia v Čadci a taktiež prevoz mačky na veterinárnu kliniku v Žiline. "Krvácal masívne z nosa a papuľky, vedľa neho bola obrovská kaluž krvi," konštatovala záchrankyňa kocúrika. 

"Nám doniesli z občianskeho združenia z Čadce mačičku, utrpela ťažkú traumu hlavy. Je ťažko povedať, či bola niekým spôsobená alebo či ju prešlo auto alebo vypadla," vyjadril sa veterinár Branislav Bajužík. Podľa veterinára zatiaľ nie je jasné, či kocúrik prežije. "Má takú pomerne komplikovanú fraktúru podnebia a čeluste, sánky," informoval veterinár Bajužík. Najťažšie zranenia teda zvieratko utrpelo na hlave. V týchto dňoch je to už druhý prípad, kedy mačka z dediny Svrčinovec potrebovala pomoc zverolekárov. "Mám poznatok ešte o jednom prípade, kedy pán takisto musel odniesť mačiatko k veterinárovi a mačička nebola určite zrazená, pravdepodobne bola kopnutá," uviedla starostka obce Renáta Majchráková. Skupina ľudí z obce sa teraz snaží o to, aby už zvieratká zbytočne netrpeli. "Spolu s priateľmi sme sa dohodli, že sme ochotní ponúknuť aj odmenu za identifikáciu človeka, ktorý také niečo vie urobiť," odkázala starostka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy