Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Bratislave by mal vyrásť pamätník obetiam ochorenia COVID-19
Zdielať na

V Bratislave by mal vyrásť pamätník obetiam ochorenia COVID-19

BRATISLAVA / V Bratislave by mal vyrásť pamätník obetiam ochorenia Covid -19. Je to iniciatíva rodín, ktorým pandémia vzala blízkych. Slovensko patrí medzi krajiny s veľmi smutnou štatistikou obetí v prepočte na množstvo obyvateľov. Ku dňu 29.6.2021 si pľúcna forma Covidu-19 vyžiadala 12 510 životov.

Pamätník obetiam ochorenia covid-19 má byť teda mementom i spomienkou. "Sa na nich nesmie zabudnúť a ani na to, čo sa tu odohralo a aká kríza tu bola," hovorí OZ Skutočné obete Lenka. 

Financie naň sa budú zbierať prostredníctvom transparentného účtu občianskeho združenia Skutočné obete. Ak všetko pôjde podľa plánov na jar budúceho roka by malo sa malo začať s realizáciou projektu.

Zatiaľ čo o podobe pamätníka rozhodnú umelci, živé pamätníky už majú konkrétnu podobu. Budú nimi stromy. Vysádzali by sa 6-10 ročné lipy. Ide o ďalší z projektov rodín a blízkych priateľov obetí ochorenia covid-19, do ktorého chcú zapojiť čo najviac obcí a miest Slovenska.

Aj tento projekt by bol realizovaný z príspevkov na transparentný účet združenia. V najbližších dňoch ho predstavia Združeniu miest a obcí Slovenska ako aj Únii miest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy