Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Svadobná cesta na Slovensku? Stavte na tieto miesta
Zdielať na

Svadobná cesta na Slovensku? Stavte na tieto miesta

Zdroj: Union

INZERCIA / Jej synonymom sa v posledných rokoch stala slnečná pláž a azúrové more v ďalekej exotike. Svadobná cesta na Slovensku však môže byť rovnako krásna.

Svadobná cesta nie je len exotika

Synonymom svadobnej cesty sa v posledných rokoch stala slnkom zaliata pláž a azúrové more v ďalekej exotike. Svadobnú cestu strávenú na Slovensku si plánovalo veľmi málo párov. Avšak situácia okolo pandémie koronavírusu mnohých prinútila prehodnotiť plány. Svadobná cesta na Slovensku je ideálnym riešením v prípade, že nechcete absolvovať dlhé vybavovanie povolení a kolotoč testov potrebných na cestu lietadlom do exotickej krajiny. Pobytom na Slovensku navyše podporíte domáci cestovný ruch. Verte alebo nie, ale aj doma na Slovensku môžete prežiť nezabudnuteľné chvíle, ktorým sa žiadna exotika nevyrovná.

Ešte predtým, ako si vyberiete miesto, kde strávite vaše medové týždne, zamyslite sa nad tým, aký charakter by mala mať vaša svadobná cesta. Čo radi robíte vo voľnom čase? Uprednostňujete aktívny odpočinok alebo radšej oddychujete s knihou v ruke či na masáži? Ste romantické duše a milovníci architektúry alebo dáte prednosť túram v prírode? Všetky tieto faktory zohľadnite pri výbere lokality pre vašu svadobnú cestu. Inšpirujte sa krásnymi slovenskými miestami a mestami, kam na svadobnú cestu na Slovensku.

Romantická svadobná cesta na zámku

Ak ste romantické duše, ideálnou destináciou pre vaše medové týždne sú práve Bojnice. Rozprávkový Bojnický zámok patrí medzi najkrajšie hrady a zámky v Európe. Pod zámkom vás čaká krásny park i skvelá gastronómia v niektorej z miestnych reštaurácii. Určite nevynechajte ani návštevu zoologickej záhrady. Ak ste už výlet do Bojníc absolvovali, môžete navštíviť Banskú Štiavnicu. Úzke uličky, príjemné kaviarničky a historické zákutia majú romantickú atmosféru. Mesto je zapísané v Zozname svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. V centre sa nachádza Dom Maríny, pre ktorú Andrej Sládkovič zložil najslávnejšiu ľúbostnú báseň. V dome si môžete v Banke lásky uložiť akýkoľvek predmet, ktorý súvisí s vašou láskou a navždy ju tak spečatiť.

Ak chcete zažiť skutočnú romantiku, vyberte sa na svadobnú cestu na východ Slovenska. V Národnom parku Poloniny sa nachádza Park tmavej oblohy, ktorý je známy ako najtmavšie miesto celej Európy. Pri ideálnych podmienkach tu môžete voľným okom vidieť až 2000 hviezd.

Spoločný relax v kúpeľoch

Ak máte radi wellness a užívate si všetky procedúry od sauny po masáže, Slovensko ponúka množstvo možností, kde stráviť medové týždne. Takmer v každom regióne sa nachádzajú kúpele, v ktorých môžete spoločne relaxovať alebo tráviť čas príjemnými prechádzkami.

Kúpele Piešťany na západnom Slovensku sú vyhľadávané kvôli termálnym vodám a sírnemu liečivému bahnu. Kúpele Rajecké Teplice na strednom Slovensku sú obľúbené najmä vďaka svojej dokonalej architektúre. Okrem relaxu tú nájdete aj množstvo krásnych miest – napríklad kúpeľný park s Labutím jazerom. Na východnom Slovensku majú dlhú tradíciu Bardejovské kúpele, ktoré sú najmä v letných mesiacoch obľúbeným miestom na oddych. Okrem liečivých či wellness procedúr si tu môžete užiť krásnu prírodu i pravú východniarsku zábavu.

Dobrodružstvo pri splavovaní rieky

Pýtate sa, aké by mala mať vaša svadobná cesta destinácie, ak nemáte v obľube romantické zákutia ani pokojne strávené dni na ležadle pri bazéne? Slovensko ponúka možnosti aj pre pravých dobrodruhov.

Čo takto vyskúšať splavovanie niektorej z našich riek. Rafting na Dunajci či Hrone vám poriadne zdvihne hladinu adrenalínu. Tí praví dobrodruhovia si môžu zbaliť stany a spacáky a vymeniť pohodlný hotel za miesto v niektorom z kempov. Ak máte radi dobrodružstvo, no nechcete sa namočiť, zdvihnite si adrenalín v našich veľhorách. Svadobná cesta vo Vysokých Tatrách spojená s výstupom na Rysy alebo iný tatranský štít by mohla byť pre vás to pravé. Keď už budete v Tatrách, nezabudnite navštíviť Hurricane Factory v Tatralandii. Je to veterný tunel, v ktorom zažijete pocit voľného pádu bez toho, aby ste vyskočili z lietadla. Napriek tomu zažijete pocit adrenalínu, ktorý bol doteraz vyhradený len pre parašutistov.

Objavte spolu niečo nové v domčeku na strome

Ak túžite na svadobnej ceste zažiť niečo nové, čo ste ešte neskúšali, strávte niekoľko nocí v domčeku na strome. Vypnite smartfón, mobil a počítač a odsťahujte sa na pár dní do hlbokého lesa. Výnimočný zážitok v bezprostrednej blízkosti lesa ponúka práve treehouse.

Žiadna elektrina a voda. Napriek tomu sa budete cítiť veľmi príjemne. Domček je zariadený všetkým potrebným. Samozrejmosťou je dostatok bateriek, čeloviek a sviečok i suché WC. Ráno vás v košíku potešia chutné raňajky. Doprajte si počas vašich medových týždňov nezvyčajné zážitky a objavte spolu niečo nové.

Aktívna svadobná cesta na bicykli

Chceli by ste aj počas svojej svadobnej cesty tráviť čas aktívne? Vyskúšajte niektorú zo slovenských cyklotrás. Možno ste to netušili, no na Slovensku sa nachádza viac ako 1000 cyklotrás. Stačí si jednu vybrať a zo sedadla svojho bicykla objavovať krásne mestá a prírodu. Keďže sa budete presúvať aj autom, nezabudnite si vybaviť havarijné poistenie online. Vaše medové týždne tak budú zaručene dokonalé a neohrozí ich žiadna nehoda.

Pokojnú jazdu na bicykli spojenú s výhľadmi na vinohrady zažijete na cyklotrase JuRaVa. Spája bratislavskú Raču so Svätým Jurom a Vajnormi. Aj sa túžite vybrať na bicykli do terénu, vyberte sa na východ Slovenska. Tridsať kilometrov lesného dobrodružstva čaká na cyklistov vo Vihorlatských vrchoch. Z Vihorlatu vás potom čaká krásny zjazd single trackom s prevýšením až 1470 metrov. Okolie romantickej Banskej Štiavnice si môžete vychutnať aj na bicykli. Nájdete tu náročnejšie, ale i ľahšie trasy okolo štiavnických tajchov.

Zdroje:

https://www.cykloportal.sk

https://hurricanefactory.sk

http://www.banskastiavnica.sk/index.

html https://www.bojnicecastle.sk

Najčítanejšie správy