Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Spoločne bojujeme proti Covid-19: Ako pomáhame lekárom a nemocniciam?
Zdielať na

Spoločne bojujeme proti Covid-19: Ako pomáhame lekárom a nemocniciam?

Zdroj: Union

INZERCIA / Zdravotná poisťovňa Union sa počas viac ako ročného trvania pandémie koronavírusu snaží pomáhať lekárom a nemocniciam v neľahkej situácii.

„Meníme životy k lepšiemu.” To je motto zdravotnej poisťovne Union. Dvojnásobne platí v krízovej situácii, ktorá na Slovensku platí už nejaký ten piatok. Počas nej dostala zabrať naša ekonomika aj zdravotníctvo a spolu s ním aj ľudia v prvej línii. V období pandémie fungovali nemocnice a rôzne zdravotnícke zariadenia na 110 percent a neraz podávali lekári, zdravotné sestry a iný zdravotnícky personál nadľudský výkon. No ani zdravotné poisťovne nezaháľali a podporovali tieto subjekty.

Zdravotná starostlivosť pre poistencov i podpora lekárov a zdravotníkov

Union zdravotná poisťovňa má zazmluvnené všetky nemocnice na Slovensku a viac než 21-tisíc lekárov. Cieľom je poistencom poskytovať dostupnú a komfortnú zdravotnú starostlivosť všade tam, kde je to potrebné. A takisto podporiť lekárov a zdravotníkov pri boji s pandémiou. Koronavírus a jeho liečba dáva zabrať a bez pomoci to jednoducho nejde.

Zdravotná poisťovňa Union sa počas viac ako ročného trvania pandémie koronavírusu snaží pomáhať lekárom a nemocniciam v neľahkej situácii. Ako? Napríklad zabezpečením ochranných štítov, balíčkov pre imunitu, ale i zdvojnásobením platieb. A aj napriek tomu, že nemocnice operácie a zákroky odkladali, dostali za ne riadne zaplatené, aby mali dostatok financií pre ich fungovanie.

Naše spôsoby pomoci

Možno sa pýtate, aká je tzv. covid odmena pre zdravotníkov za ich náročný boj v prvej línii už niekoľko mesiacov? A čo koronavírus a nemocnice – aká je garantovaná pomoc tu? Zo strany štátu je to komplikované. Zo strany poisťovní sa snažíme pomáhať aspoň v malom. Za Union napríklad nasledovnými aktivitami:

  • Zabezpečili sme 1000 ochranných štítov pre nemocnice, zdravotnícke zariadenia (zubári i dentálni hygienici)
  • Zabezpečili sme 130 balíčkov s vitamínmi a občerstvením pre zdravotníkov z nemocníc Agel, ktorí testujú ľudí s podozrením na koronavírus.
  • Zdvojnásobili sme lekárom platby za ich rady poskytované v ambulanciách a takisto sme mysleli aj na sestry, ktorým sme zvýšili úhrady za ošetrovanie našich poistencov v domácom prostredí.
  • Lekárom uhrádzame aj telefonické konzultácie v súvislosti so zdravotným stavom pacientov.
  • Odmeňujeme lekárov za využívanie eReceptov a poskytujeme im asistenciu pri jeho aktivácii.
  • Darovali sme tablety onkologickemu oddeleniu NÚSCH, aby sa deti mohli spojiť so svojimi rodičmi aspoň na diaľku.

Myslíme na všetkých poistencov

Benefity zdravotných poisťovní, i tej našej sú však pre všetkých poistencov. Pomáhame im vysporiadať sa s aktuálnou situáciou. Spustili sme aplikáciu www.koronatester.sk, ktorá pomôže zistiť príznaky koronavírusu a poradí následné kroky. Vytvorili sme tiež mobilnú aplikáciu, aby ste nemuseli ísť osobne k lekárovi, ale našli si v nej predpísaný eRecept aj v pohodlí domova, spolu s inými informáciami pre vaše zdravie.

Okrem toho máme pre vás aj špeciálny podcast a videoseriál o duševnom zdraví a fyzickú kondíciu vám vylepší naša skupina MoveOn. No a oceníte vari aj to, že vám preplatíme špecializovanú ambulantnú starostlivosť vo vážnej situácii aj bez odporúčania všeobecného lekára.

Pozitívna spätná väzba je najviac

Pri akomkoľvek druhu pomoci poteší, keď viete, že druhá strana ju ocení. Akoukoľvek formou. Nás tak zahrial pri srdci ďakovný list za pomoc v boji s pandémiou od Prešovskej Fakultnej nemocnice, ktorý sme obdržali po prvej vlne koronavírusu.

Najčítanejšie správy