Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dramatická nehoda na horskom priechode Čertovica. Auto sa rútilo 300 metrovým zrázom
Zdielať na

Dramatická nehoda na horskom priechode Čertovica. Auto sa rútilo 300 metrovým zrázom

HORSKÝ PRIECHOD ČERTOVICA / Auto sa zrútilo do 300 metrovej rokliny. Zo zdemolovaného vozidla sa vodič nedokázal dostať, volal preto o pomoc. Jeho zúfalý krik z lesa našťastie počuli okoloidúci ľudia. Na Čertovicu napokon letel záchranársky vrtuľník.

Prežil neuveriteľný pád. Auto, v ktorom sedel 40-ročný muž sa zrútilo do hlbokej rokliny. Vodič na vrchole Čertovice zišiel z cesty, auto sa stovky metrov prevracalo prudkým zrázom pomedzi stromy. Skončilo zdemolované na nepoznanie pri lesnej ceste.

​Na Čertovicu letel záchranársky vrtuľník

40-ročný vodič bol v aute uväznený, nedokázal sa ani pohnúť, jediné, čo mu zostávalo bolo kričať o pomoc. Mal obrovské šťastie, že ho začuli ľudia a privolali pomoc. Lekár sa k na miesto nehody zlanil z vrtuľníka."Lekár bol do terénu vysadený pomocou lanovej techniky. Pacient utrpel poranenia viacerých častí tela, vrátane hlavy, ale našťastie bol pri vedomí a so záchranármi komunikoval. Evakuovaný bol z miesta preložený na palubu," informuje hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková 

Muž utrpel podľa záchranárov mnohopočetné poranenia

Odreniny po celom tele, poranenie hlavy aj krčnej chrbtice. Previezli ho do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. "Miesto je to špecifické, trafil vodič zrovna miesto, kde nie sú zvodidlá, kotúľal sa 300 metrov, mal šťastie, že prežil," hovorí pracovník odťahovej služby B. Bystrica Peter Červenec. 

K totálne zdemolovanému autu sa potom dostali hasiči aj chlapi z odťahovej služby po lesnej ceste a podarilo sa ho odviezť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy