Skoro jasno
15°
Bratislava
V ôsmich obciach na Slovensku sa volilo. Kto má pozitívny test alebo je v karanténe, nemohol
Zdielať na

V ôsmich obciach na Slovensku sa volilo. Kto má pozitívny test alebo je v karanténe, nemohol

PROSIEK / V ôsmich obciach na Slovensku sa volilo. Keďže sme v čase pandémie, doplňujúce komunálne voľby boli iné - na aké sme zvyknutí. A niektorí voliči mali smolu. Voliť nemohli ak sú v karanténe alebo majú práve ochorenie Covid 19.


V Prosieku deň pred voľbami upratovali, aby pripravili všetko na doplnujúce komunálne voľby a nezabudli ani na hygienické opatrenia.

"Voľby v pandemickom období sú prvé, prechádzali sme spoločným testovaním. Dokupovali sa dezinfekčné prostriedky," povedal starosta obce Peter Handráček.

Voliči v Prosieku si na prízemí museli dezinfikovať ruky a tak isto aj na poschodí, kde bola volebná miestnosť. Členovia volebnej komisie museli byť dlhé hodiny v rúškach. 


"Nemám rada tú rúšku, ale čo sa dá robiť, keď kážu, tak poslúchame," zhodnotil člen volebnej komisie.



Po každom voličovi musia dezinfikovať hlasovací priestor. Dokonca aj pero. Členky komisie sa pritom covidu nebáli.


"Sme zaštepení, v obci sa už hádam korona skončila," zhodnotila jedna z nich.

"Po odchode voličov, dezinfikujeme aj kľučky," okomentovala ďalšia.

Zdá sa, že mnohých voličov neodradilo ani to, že je slnečná sobota a v záhrade či na dvore majú roboty vyše hlavy. A neodradilo ich ani to, že pri volení musia dodržiavať hygienické nariadenia.

"Voliť je podstatné. Kedže nám všetkým záleží na budúcnosti obce,"
okomentovala volička.

"V rámci pandemie sa konajú doplňujúce voľby v 8 obciach v SR, Je to komplikácia, lebo tí ľudia, ktorí sú v karanténe, alebo infikovaní, voliť nemôžu," informoval predseda Združenia miest a obcí Branislav Tréger.

Tak si to ako v Prosieku tak ani v liptovskej obci Veterná Poruba taký prípad nenastal. Nikto z voličov v týchto obciach nebol pozitívny a ani v karantene.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy