Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vyšportovaný šesťdesiatnik si splnil sen, zabehol maratón na Trenčianskom hrade
Zdielať na

Vyšportovaný šesťdesiatnik si splnil sen, zabehol maratón na Trenčianskom hrade

TRENČÍN / Stanislav Ďuriga z Trenčína bude mať čoskoro 60 rokov a je vo výbornej kondícii. Pravidelne beháva maratóny. Na svojom konte ich má 160. Zvládol aj takmer 30 ultrabehov. V stredu si prišiel na trenčiansky hrad splniť sen, odbehnúť tam maratón.

Stanislav sa rozhodol, že si v Matúšovej veži odbehne maratón. Najskôr ju musel ale pomerať. "Vychádza to 925 kolečiek, jeden okruh má 45,5 metra. Budem prvý na svete, kto to odbehne," hovorí maratónec Stanislav Ďuriga. 

"Je 140 metrov nad úrovňou námestia a v tejto chvíli to bude najvyššie miesto v Trenčíne, kde sa bežal maratónsky beh," informuje riaditeľ Trenčianskeho múzea Peter Martinisko. 

Maratón v Matúšovej veži si dal ako darček k svojej 60-tke

Maratóny behá dlhé roky. Je držiteľom nevídaného výkonu. Za 14 dní ich zabehol 14. "Okolo kostolov bola to taká moja očista. Hovorím, že nie som najlepší, ale stále som dobrý. Ja si dávam skromné ciele," hovorí Ďuriga. 

Maratóny odbehol na mnohých kurióznych miestach

Na streche budovy, na chodbách školy a behal aj doma na záhrade. "Som odbehol maratón okolo skleníka, viac ako 1400 kolečiek," hovorí Ďuriga. 

Tento rok už nabehal 2300 kilometrov a po strede si môže povedať, že má za sebou aj maratón Matúšovej veži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy