Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Maďarské kamióny odišli podľa zistení TV JOJ na prázdno. Sputnik V ostal na Slovensku
Zdielať na

Maďarské kamióny odišli podľa zistení TV JOJ na prázdno. Sputnik V ostal na Slovensku

ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY / Dva maďarské kamióny, ktoré pred týždňom prišli do Imuny v Šarišských Michaľanoch s úmyslom odviezť vakcíny Sputnik do Maďarska už opustili areál firmy. Do Maďarska odišli podľa zistení TV JOJ prázdne a ešte cez víkend.

To, že ruské vakcíny ostali v skladoch potvrdilo v pondelok Ministerstvo zdravotníctva i samotná Imuna. Generálny riaditeľ podniku stále trvá na tom, že testy na Slovensku sú postačujúce a že by sa ruskou vakcínou malo začať čo najskôr očkovať, kým im v lete neskončí expirácia.


Dva kamióny s maďarskými evidenčnými číslami prišli ešte v pondelok. Maďarskí vodiči majú objednávku - odviezť do Budapešti všetky ruské vakcíny.   "My sme ich samozrejme odmietli a povedali sme, že vakcína, ktorá je majetkom štátu a my máme za ňu zodpovednosť, tak musí prejsť normálne odovzdávacím konaním," konštatoval predseda predstavenstva Imuna Pharm Juraj Kamarás minulý piatok.


Hrá sa totiž aj o čas exspirácie. Časti ampuliek končí v júli, ostatným v auguste. Do Maďarka bolo počas týždňa zaslaných len 46 ampuliek ruskej vakcíny. Ďalšie testy však môžu jej použite len ešte viac oddialiť. Podľa šéfa Imuny, to nie je jediný ani prvý neregistrovaný liek na Slovensku a tak sa k nemu treba aj postaviť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy