Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Lesný požiar ohrozil bezpečnosť vodičov na Dobšinskom kopci, doprava bola zastavená
Zdielať na

Lesný požiar ohrozil bezpečnosť vodičov na Dobšinskom kopci, doprava bola zastavená

ROŽŇAVA / Doprava na známom Dobšinskom kopci bola dnes popoludní ochromená. Policajti ho museli pre nízku viditeľnosť úplne uzavrieť. V priľahlom lese bojovalo s plameňmi viac ako 20 hasičov. Nad cestou bolo toľko dymu, že vodiči nevideli ani pár metrov pred seba.

"Horí nám tu lesný porast o výmere zhruba 2 hektáre," uviedol Jozef Rogos z mestských lesov Dobšiná. Požiar sa začal šíriť za bytovými domami. Ich obyvatelia však tvrdia, že netušia, čo sa mohlo stať. "My nevieme, lebo to tam vzadu, my tam nevidíme," povedal obyvateľ osady.  "Deti sú takto furt nakope, my nevieme kto to zapálil," vyjadril sa obyvateľ osady.

"Najpravdepodobnejšia príčina je manipulácia s ohňom," konštatoval Peter Szabad, veliteľ zásahu. "Policajti nateraz vec objasňujú ako priestupok proti majetku," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného prezídia, Lenka Ivanová. Horel koreňový systém a suché drevo na zemi v ťažko dostupnom teréne. Hasiči teda na uhasenie využívali aj vaky naplnené vodou. "Požiar likvidovať nám sťažuje silný vietor, takže sa musíme zamerať na likvidáciu aj tých najmenších ohnísk," opísal postup zásahu veliteľ Peter Szabad.

 Dôležité bolo, aby sa požiar nerozšíril do priľahlého lesa, ktorý sa nachádza na druhej strane cesty. To sa hasičom podarilo. Približne hodinu bol Dobšinský kopec pre nízku viditeľnosť úplne uzavretý, neskôr policajti púšťali dopravu priebežne. "Zadymenie bolo veľmi husté, nebolo vidno na 2 metre, bola zastavená premávka z oboch strán," uviedol Jozef Rogos. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy