Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sudkyňa Urbancová z kauzy Víchrica bola prepustená na slobodu
Zdielať na

Sudkyňa Urbancová z kauzy Víchrica bola prepustená na slobodu

Archívna reportáž: Jarmila Urbancová žiada o zrušenie väzby

BRATISLAVA / Bývalá podpredsedníčka Najvyššieho súdu SR Jarmila Urbancová ide z väzby na slobodu. Ako informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová, senát 5T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí síce zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z 3. marca, rovnako však rozhodol o prepustení obvinenej na slobodu.

Važanová doplnila, že NS SR za ponechania dohľadu probačného a mediačného úradníka ako aj kontroly technickými prostriedkami na určenie polohy, rozšíril okruh obmedzení a povinností uložených Jarmile Urbancovej sudcom pre prípravné konanie začiatkom marca.

Jarmila Urbancová už opustila Leopoldovskú väznicu a smeruje so svojim advokátom domov. Ako sa v krátkom telefonickom rozhovore pre TV JOJ vyjadril jej obhajca Peter Erdöš, o zrušení väzobného stíhania Najvyšším súdom SR sa dozvedel mailom práve v okamihu, keď smeroval na poradu s klientkou Jarmilou Urbancovou potom ako absolvoval rannú poradu so svojou klientkou, obvinenou Monikou Jankovskou v Trenčianskej väzenskej nemocnici. “ Pani Urbancová sa nebude k zrušeniu  väzobného stíhania nijak vyjadrovať. Je rada, že smeruje domov za svojím ťažjko chorým manželom. Bude sa podriaďovať uloženým obmedzeniam, bude nosiť monitorovacie zariadenie pohybu, nesmie sa kontaktovať s obvinenými v danej veci, v ktorej je spoluobvinená, nesmie konaktovať svedkov, znalcov a iné osoby v trestnom konaní a ďalšie súdom uložené obmedzenia," reagoval obhajca Peter Erdöš. Urbancová bola dopoludnia prepustená z väzby rozhodnutím Najvyššieho súdu. Stíhaná je spolu s obvineným milionárom Zoroslavom Kollárom a sudcom Davidom Lindtnerom v prípade mediálne známom ako Víchrica. Ide o časť rozsiahlej korupčnej kauzy stíhania údajného dlhodobého korumpovania niektorých sudcov prepojených na už odsúdeného Mariana Kočnera, obvineného veľkopodnikateľa Zoroslava Kollára a ďalšie osoby z podnikateľského prostredia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy