Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
NAKA zasahovala v dome, v ktorom býva exmanželka najbohatšieho Slováka. Akcia súvisela s násilným zločinom
Zdielať na

NAKA zasahovala v dome, v ktorom býva exmanželka najbohatšieho Slováka. Akcia súvisela s násilným zločinom

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra podľa informácií TV JOJ vykonala rozsiahlu zaisťovaciu akciu v dome exmanželky údajne najbohatšieho Slováka Ivana Chrenka. Akcia súvisela s násilným zločinom.

Podľa zistení TV JOJ sa v rezidencii veľkopodnikateľa v Marianke nenachádzali vyšetrovatelia ani žiadne policajné autá. Štábu televízie dve osoby priamo na mieste poskytli informácie, že na pozemku ani v rezidencii neboli vyšetrovacie orgány, boli ale v inom objekte. 

Ako ďalej zistila televízia, domová prehliadka vôbec nesúvisela s developerom Ivanom Chrenkom. Ale s aktivitami správcu nehnuteľnosti, v ktorej má bývať aj exmanželka veľkopodnikateľa s rodinou. Tento objekt sa nachádza v Záhorskej Bystrici. Polícia k prípadu neposkytuje v tejto chvíli žiadne informácie. "V tejto chvíli nie je možné poskytnúť žiadne informácie," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Vyšetrovanie násilnej trestnej činnosti s Chrenkom nesúvisí a prípad prebieha pod dozorom prokuratúry. "Vzhľadom na aktuálne štádium veci a prebiehajúce vyšetrovanie sa v súčasnosti nebudeme k veci vyjadrovať," uviedla k prípadu hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

​"Medializovaný zásah NAKA nijak nesúvisí s naším majoritným vlastníkom p. Ivanom Chrenkom, ani s jeho podnikateľskými či súkromnými aktivitami. Zásah prebiehal v nehnuteľnosti, ktorá nie je vo vlastníctve nášho majoritného vlastníka, a v ktorej ani nebýva," uviedol Sebastián Révay, hovorca HB Reavis Slovakia. 

"Potvrdzujeme, že dnes ráno bol vykonaný zásah NAKA u zamestnanca servisnej spoločnosti, ktorý sa pracovne zdržiava v správcovskom dome na pozemku V. Chrenkovej. Zásah NAKA smeroval len voči tomuto zamestnancovi v súvislosti s jeho súkromnými aktivitami a nemá nič spoločné s našou mandantkou, jej rodinnými príslušníkmi, ani so žiadnymi osobami s rovnakým priezviskom ako má naša mandantka," uviedli majitelia pozemku, na ktorom prebehol zásah. 

Podľa informácií noviny.sk, NAKA v súvislosti s ranným zásahom vyšetruje údajne likvidáciu nepohodlnej osoby. V tejto súvislosti portál oslovil starostu obce Marianka Dušana Statelova, ktorý v minulosti čelil násilnostiam na jeho majetku a vyhrážkam. Statelov s aktuálnym vyšetrovaním polície uviedol, že sa k veci nechce a nemôže vyjadrovať. Neuviedol, či v takomto vyšetrovaní figuruje ako poškodený alebo ako svedok. 

Podľa obyvateľov jednej z dúbravských ulíc polícia zasahovala aj v dome miestneho podnikateľa v stavebníctve z Dúbravky. Dom bol zaistený políciou. Podľa TV JOJ bolo na pozemku policajné auto, vstup do domu z ulice strážili policajti. Má ísť o nehnuteľnosť, v ktorej býva podnikateľ Kamil B. 

Kamil B. v CPZ

Ráno zaisteného podnikateľa pri zásahu NAKA v bratislavskej Dúbravke Kamila B. drží vyšetrovateľ v CPZ. Advokát zadržaného podnikateľa - Michal Mularčík stále nemá informáciu o tom, či jeho klient bude obvinený alebo nie. NAKA bude vykonávať v súvislosti s ranným zásahom úkony aj v utorok. Polícia neinformuje, či pri rannej razii aj v dome exmanželky slovenského milionára zadržala aj ďalšiu osobu, konkrétne správcu rozsiahleho súkromného objektu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy