Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
NAKA vypočula policajta, ktorý sledoval Matoviča a Lipšica na pokyn Bödöra
Zdielať na

NAKA vypočula policajta, ktorý sledoval Matoviča a Lipšica na pokyn Bödöra

Archívna reportáž: Monika Jankovská v nemocnici

BRATISLAVA / NAKA v stredu vypočula policajta, ktorý sledoval premiéra Igora Matoviča pre Norberta Bödöra, Roberta Krajmera a iných. Mal konať v prospech Moniky Jankovskej.

Podľa informácií TV JOJ výsluch Milana Žáčika trval len krátko, obvinený odmietol vypovedať. NAKA vypočúvala Žáčika v prípade zločineckej skupiny založenej údajne trestne stíhaným už bývalým prezidentom polície, Tiborom Gašparom, nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom a ďalšími funkcionármi polície, prokuratúry či finančnej správy.

Žáčik patril do sledovacej čaty, ktorú podľa obvinenia polície mal úkolovať vtedajší šéf polície Tibor Gašpar, šéf NAKA Peter Hraško, šéf protikorupčnej jednotky Robert Krajmer, aby sledovali politikov na pokyn údajne Norberta Bödöra. Za sledovanie mali dostať finančnú odmenu. Pritom, sledovanie podľa vyšetrovateľov bolo bez zákonného opodstatnenia a teda ilegálne, mimo ich služobných povinností. Milan Žáčik sa už predčasom pre TVJOJ vyjadril, že on sledoval konkrétne vtedajšieho opozičného politika Igora Matoviča a právnika Daniela Lipšica. Na sledovaní sa podieľal v tamdeme s tiež stíhaným operatívnym policajtom Ivanom Bobockým, ktorého NAKA vypočúvala v Očistci minulý piatok, devätnásteho marca.

Žáčik mal okrem sledovania politikov v prípade OČISTEC vznesené obvinenie aj zo založenia spomínanej zločineckej skupiny. K tomu má vznesené obvinenie aj v prípade známom ako Fatima. V ňom je hlavnou obvinenou exsudkyňa a už bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská. Tá mala podľa podozrení pomáhať vtedajšiemu bossovi bratislavského podsvetia Petrovi Čongrádymu dostať za mreže podnikateľa Ondreja Janíčka údajne cez zinscenované trestné konanie. Janíčka následne mafia pripravila o jeho lukratívnu nehnuteľsnoť v trenčianskom podhradí známu ako Fatima. Jankovská sa v esemeskách s odsúdeným Marianom Kočnerom mala vyjadriť, že do dvoch rokov bude Fatima jej. Polícia má v prípade svedeckej výpovede jedného z aktérov údajného zinscenovania stíhania Janíčka, bývalého Čongrádyho poskoka Vidu. Práve Vidu mala skupina okolo Jankovskej podľa polície nahovoriť, aby nedávno vypovedal v prospech Jankovskej a vo výpovedi sa jej aj za prvotné svedectvo proti nej ospravedlnil. A práve tuto, údajne zmenilo Vidovu výpoveď v prospech Jankovskej mal spísať ako policajt práve Milan Žáčik. Jankovská je vo Fatime obvinená z marenia spravodlivosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy