Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zoroslav Kollár má na krku tretie závažné obvinenie, polícia pátra po Tomášovi Rajeckom
Zdielať na

Zoroslav Kollár má na krku tretie závažné obvinenie, polícia pátra po Tomášovi Rajeckom

BRATISLAVA / Podľa zdroja TV JOJ NAKA opäť obvinila veľkopodnikateľa Zoroslava Kollára z ďalej závažnej trestnej činnosti. Spolu s Kollárom má byť obvinený aj bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó a bratislavský podnikateľ Tomáš Rajecký. Okrem uvedenej trojice sú v prípade obvinené aj ďalšie osoby.

Už popoludní prišiel na NAKA k vyšetrovateľovi advokát znovuobvineného Zoroslava Kollára Martin Berec. "Bolo nám vznesené nové obvinenie a bližšie ku právnej kvalifikácii sa nemôžem vyjadrovať. Budem klienta o tom informovať, nakoľko sme ešte nemali k tejto veci poradu," uviedol Berec.  

Portál Noviny.sk už ráno informoval, že vyšetrovacie orgány vykonávajú zaisťovacie úkony v trestnom stíhaní, ktoré ale dozorový prokurátor Peter Kysel odmietol akokoľvek komentovať. 

Obvinený Tomáš Rajecký je známa postava v bratislavskom podsvetí a jeho meno je spájané prevažne so zločineckou skupinou známou ako Piťovci. Rajecký sa taktiež spomína pri Marianovi Kočnerovi aj v políciou zaistenej komunikácii Threema. Kočnerovi v nej Rajecký písal, že by sa mal pripraviť na útek zo Slovenska. 

Už v priebehu minulého týždňa TV JOJ disponovala informáciami, že vyšetrovacie orgány majú v úmysle zadržať Rajeckého a ďalšie osoby, k čomu ale nedošlo. Na NAKA prišiel aj advokát Adrián Kucek, ktorý by mal zastupovať Rajeckého. "Nebudem sa v tejto chvíli vyjadrovať. Mám plnú moc od klienta, ktorú musím najskôr ukázať vyšetrovateľovi a potom sa bližšie vyjadrím," uviedol Kucek. Na otázku, či zastupuje Rajeckého odpovedal: "Nemôžem to v tejto chvíli potvrdiť."

Rajeckého advokát: Môj klient bude spolupracovať

​Advokát Tomáša Rajeckého sa po výsluchu pre TV JOJ vyjadril, že sa jeho klient v tomto momente nachádza mimo Slovenskej republiky, ale určite sa nebude vyhýbať trestnému stíhaniu. "Môj klient Tomáš Rajecký je aktuálne v kontakte s vyšetrovacími orgánmi.Vyšetrovatelia vedia, kde sa nachádza, zdržiava sa na území európskeho spoločenstva. Po oboznámení sa s trestným stíhaním sa dobrovoľne dostaví na výsluch v stanovenom termíne, ktorý určí vyšetrovateľ," uviedol Kucek. 

Polícia popoludní zverejnila informáciu o tom, že práve po Rajeckom pátra. Podľa polície je obvinený z prijímania úplatku. 

Polícia SR

​Do budovy NAKA prišiel aj advokát Ivan Kyselý, ktorý zastupuje Jozefa Kertesza. 

Po obvinení Zoroslava Kollára sa na policajné prezídium dobrovoľne dostavil aj Ľudovít Makó. Podľa innformácií TV JOJ sa ku skutkom odmietol vyjadriť a neodpovedal ani na otázky prítomných advokátov. Aktuálne v cele policajného zaistenia je podnikateľ Jozes Kertész, konateľ spoločnosti JOPI TRADE, na ktorého vyšetrovacie orgány pravdepodobne podajú návrh na väzobné stíhanie. Kertész po dnešnom obvinení v prípade Kollár, Rajecký, Makó a spol. zotrvá na v cele na policajnom prezídiu. 

Ľudovíta Makóa zatiaľ vyšetrovateľ nemieni väzobne stíhať. Makó po výsluchu odišiel z budovy prezídia v sprievode svojho advokáta. Aj v tomto prípade ide o úplatky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy