Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na Národnom futbalovom štadióne otvoria najväčšie očkovacie centrum na Slovensku
Zdielať na

Na Národnom futbalovom štadióne otvoria najväčšie očkovacie centrum na Slovensku

BRATISLAVA / Dvetisíc päťsto zaočkovaných ľudí denne. Bratislavská župa tento víkend otvára veľkokapacitné očkovacie centrum priamo v priestoroch Národného futbalového štadióna. Pôjde o najväčšie očkovacie centrum na Slovensku. Zároveň sa na veľké očkovanie pripravujú aj pod Tatrami v Poprade. Obe očkovacie centrá spúšťajú kraje už od tohto víkendu.

Ťah na bránku budú mať na Národnom futbalovom štadióne už od soboty okrem futbalistov aj zdravotníci. Pre lekárov je pripravených 12 lekárskych staníc, v ktorých budú zatiaľ očkovať vekovú kategóriu ľudí od 60 až 70 rokov. "Slúžiť bude pre obyvateľov Bratislavského samosprávneho kraja, vrátane okresov Malacky, Pezinok a Senec," povedal predseda BSK Juraj Droba.


Bratislavský samosprávny kraj zatiaľ počíta s víkendovým očkovaním. Keď bude dostatok vakcín, tak sa začne s očkovaním aj v iné dni. Ide nielen o najväčšie, ale aj o jedno z najbezpečnejších očkovacích miest. Samotná vzduchotechnika obsahuje filtre, ktoré kompletne vymenia vzduch každých 15 minút. "Ionizačná technológia funguje tak, že dokáže tie baktérie a vírusy ničiť ešte o 70 percent efektívnejšie ako klasické filtre, čo sa na Slovensku používajú v nemocniciach," ozrejmil Pavel Komorník, generálny riaditeľ a podpredseda predstavenstva NFŠ.


Na veľkokapacitné očkovanie sa pripravujú aj v Poprade. V jednej zo stredných škôl bude očkovať 5 očkovacích tímov, ktoré majú zatiaľ v pláne zaočkovať počas soboty tisíc  ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy