Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Osadu v Pezinku stráži polícia 24 hodín denne, vyše stovka jej obyvateľov je v karanténe
Zdielať na

Osadu v Pezinku stráži polícia 24 hodín denne, vyše stovka jej obyvateľov je v karanténe

PEZINOK / Vyše 130 obyvateľov osady v Pezinku je v karanténe. Tí obyvatelia, ktorí Covid-19 prekonali ešte na jeseň a majú protilátky, pomáhajú pri zásobovaní potravinami. Karanténa bude trvať 14 dní.

Rómsku osadu v Pezinku Glejovka strážia 24 hodín mestskí a štátni policajti. "Sa striedame nonstop, po 12 hodinách, denná a nočná zmena," priblížil mestský policajt Peter Urban. Rozhodlo o tom skríningové testovanie minulý víkend."Niektorí sa necítili dobre, sa zistilo, že nám stúpa to číslo pozitivity," vysvetlila zástupkyňa primátora mesta Mária Wagingerová.  

Hliadky sú na dvoch vstupoch do osady, v ktorej býva vyše 130 ľudí. Keďže nesmú ísť na nákup, mestskí policajti s koordinátormi ich zásobujú potravinami. "Doviezli sme nejaké potraviny pre osadu plus nejaké deky na prikrytie," poznamenal Urban. 

Obyvateľov Glejovky otestovali PCR testami v týchto priestoroch. "Je to dobrá vec, že prišli nás sem otestovať," reagovala miestna obyvateľka. Primátor mesta uviedol, že pretestovali takmer všetkých obyvateľov vo veku nad 15 rokov. "K prvým sedem, ktoré boli odhalené medzi nedeľou a pondelkom, sa pripočítalo ďalších 37 pozitívnych, ktoré odhalili PCR testy," uviedol Igor Hianik, primátor mesta Pezinok. 

Vzhľadom na to, že počet nakazených stúpol, osada naďalej zostáva v karanténe. "Samozrejme na tých ľudí, ktorí majú negatívne výsledky a hlavne majú protilátky, tak tí sú oslobodení od karantény a na ostatnú komunitu momentálne platí plošná karanténa," dodal Hianik. 





Súvisiace články

Najčítanejšie správy