Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajti sa denne stretávajú s covid pozitívnymi. V očkovacom zozname ale nie sú prednostne zaradení
Zdielať na

Policajti sa denne stretávajú s covid pozitívnymi. V očkovacom zozname ale nie sú prednostne zaradení

BRATISLAVA / Policajný zbor sa pasuje s nespokojnosťou niektorých jeho príslušníkov, ktorí sa v službe stýkajú s covid pozitívnymi ľuďmi. Hoci takíto policajti pracujú v prvej línii, v očkovacom zozname zatiaľ nie sú prednostne zaradení.


"V našom obvode musíme chodiť do rómskych osád a obydlí, kde sú pozitívne osoby nedisciplinované a pri zákrokoch sme od nich veľakrát vzdialení len niekoľko centimetrov. Kontrolujeme osoby priamo na ulici a ideme na zákrok všade tam, kde nikto iný, takže nedobrovoľne sa vystavujeme riziku nakazenia nás samotných a následne doma aj našich rodín."

Takáto správa nám prišla do redakcie od jedného z policajtov, a tak sme zisťovali na ministerstve vnútra, či je v pláne prednostné očkovanie príslušníkov policajného zboru.

"Aktuálne prebiehajú rokovania s ministerstvom zdravotníctva o novelizácii vyhlášky ustanovujúcej kritériá určovania poradia očkovania osôb proti COVID-19, a to najmä pokiaľ ide o osobitný režim očkovania kritickej infraštruktúry," uviedol hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.


"Musia byť prioritne vakcinovaní ľudia, ktorí sú naozaj v prvej línii, tak boli aj zoznamy vytvorené u policajtov, ktorí sú v prvej línii - postupne sú očkovaní a preočkovávaní. Každý deň sú očkovaní policajti, volaní na očkovanie, resp. preočkovanie. Nedá sa to urobiť všetko naraz," konštatuje minister vnútra Roman Mikukec.


Problém s nedostatkom rúšok ako to bolo počas prvej vlny koronavírusu podľa ministerstva vnútra nie je.
"Pre výkon služby v rizikovejších lokalitách, ako sú napríklad niektoré zariadenia pre cudzincov, majú policajti k dispozícii taktiež ochranné overaly, okuliare či respirátory," dodal Lazarov.


A práve tie podľa zistení TV JOJ na viacerých policajných oddeleniach majú chýbať. "Máme dosť ochranných pomôcok, ale samozrejme musia aj tí nadriadení o tie ochranné pomôcky požiadať, aby boli distribuované," povedal minister vnútra v relácií Na hrane.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy